OVI KINESKI ASTRONAUTI SUTRA ODLAZE U SVEMIR: Ući će u srce solarne oluje (FOTO)

On i Čen će tokom boravka u svemiru vršiti istraživačke projekte u vezi sa popravkom opreme u svemiru, vazduhoplovnom medicinom, kosmičkom fizikom i biologijom, atomskim časovnicima i istraživanjem solarnih oluja

  • 4

Kina će sutra lansirati svemirsku misiju sa ljudskom posadom, javili su danas kineski mediji, što je jedan od koraka zvaničnog Pekinga ka uspostavljanju kineske svemirske stanice. Astronauti Ðing Haipeng i Čen Dong će se sutra nalaziti u kosmičkom broju "Šenžu-11" kad on bude lansiran sa kosmodroma Ðiukvan u pustinji Gobi, objavila je kineska državna novinska agencija Sinhua, a preneo Frans Pres.

Oni bi trebalo da stignu u kinesku kosmičku laboratoriju Tjangong-2 za dva dana i da u njoj ostanu 30 dana, pre nego što se vrate na Zemlju.

NASA OBJAVILA FENOMENALNU FOTKU: Međunarodna svemirska stanica snimljena ispred Sunca! (FOTO)

PUTIN "CEDI" AMERIČKU SVEMIRSKU AGENCIJU: NASA je primorana da Rusiji plati MILIJARDE DOLARA

Ðing, 50-godišnji astronaut koji je već dvaput boravio u svemiru, biće komandant leta do laboratorije, koja je lansirana u septembru.

On i Čen će tokom boravka u svemiru vršiti istraživačke projekte u vezi sa popravkom opreme u svemiru, vazduhoplovnom medicinom, kosmičkom fizikom i biologijom, atomskim časovnicima i istraživanjem solarnih oluja.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Zvanični Peking ulaže milijarde dolara u svoj kosmički program, u nastojanju da uhvati korak sa SAD i Evropom, navodi AFP.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA