≫ 

Otkriveno zbog čega se pljačkaš menjačnice iz Žarkova ubio kada je policija upala u stan (FOTO) (VIDEO)

Veruje se da je imao napad straha i paranoje usled dejstva “spida”

  • 42

Prema sumnjama policije, Dušan M. (26) koji je opljačkao menjačnicu u Žarkovu pa se sakrio u stanu jataka Aleksandra Botića u zgradi broj 8 u Trgovačkoj ulici, a kasnije izvršio samoubistvo pucavši sebi u glavu, najverovatnije je bio pod dejstvom narkotika.

SRBIJA I DANAS PLAČE ZBOG SMRTI MALOG DUŠANA: Iako je prošlo 19 godina, ovaj zločin se nikada neće zaboraviti (FOTO) (VIDEO)

Veruje se da je imao napad straha i paranoje usled dejstva "spida", pa je iz očaja iznenada puao sebi u glavu prilikom upada policije u stan u Žarkovu, a u kući u kojoj je živeo pronađena je laboratorija za proizvodnju droge, piše Informer.

Podsetimo, u stanu na trećem spratu u Trgovačkoj ulici, sa Dušanom M. bio je i Stefan M. (26) koji je učestvovao u pljački, ali i njihov jatak Aleksandar Botić (26), vlasnik stana kod koga su se sakrili.

Drama je počela u ponedeljak ujutro oko osam sati, kada su dva maskirna i naoružana napadača uletela u menjačnicu i pretukla radnika Bojana M., ali i oteli plen u iznosu oko milion dinara. Nakon pljačke, pobegli su u Botićev stan.

Dok su sa plenom utrčavali u zgradu, primetio ih je jedan od stanara, koji je pozvao policiju.

- Jedan je ispod trenerke nešto krio, dok ga je drugi zaklanjao svojim telom. Jedan je rekao:"Dobar posao! Beži u zgradu." Čim su utrčali u zgradu, video sam malog Bojana kako izlazi iz menjačnice, sav krvav. Prišao sam mu da mu pomognem, ali on nije znao šta ga je snašlo. Shvatio sam da su ona dvojica zapravo razbojnici. Video sam neke policajce i potrčao da ih zaistavim. Rekao sam im da je menjačnica opljačkana, a da su se lopovi sakrili u našoj zgradi - priča on za ovaj list.

Usledila je dramatična potera za razbojnicima u soliteru koja je trajala skoro 10 sati. Specijalci, snajperisti, Interventna jedinica i brojne patrole blokirale su ceo kraj, a u soliteru je pretraživan jedan po jedan stan.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Izvor iz istrage kaže za ovaj list da su vrata bila blindirana, pa je razvaljivanje trajalo desetak minuta. U trenutku dok su specijalci ulazili u stan, odjeknuo je pucanj.

- U jednoj sobi zatečeni su Aleksandar Botić i S. M. Oni nisu pružali otpor prilikom hapšenja. U drugoj sobi nađeno je telo Dušana M. On je pucao sebi u slepoočnicu. Metak je prošao kroz glavu i zario se u zid. U stanu su nađena dva pištolja i plen od pljačke - kaže izvor blizak istrazi i dodaje da je policija pretresom zgrade pronašla dve kesice sa tragovima "spida".

- Vrlo je moguće da su razbojnici konzumirali ovu drogu, zbog čega je Dušan M. posle celodnevnog skrivanja uhvatila panika. Verovatno je odlučio da se ubije misleći da nema kud i da će zaglaviti višegodišnju robiju. Telo je poslato na obdukciju, pa ćemo znati sa sigurnošću da li je bio pod dejstvom narkotika - navodi izvor.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Što se Botića tiče, on nije direktno učestvovao u pljački menjačnice, ali sumnja se da je saučesnik i da mu Dušan i S. M. nisu slučajno upali u stan posle razbojništva.

- Ispituje se da li je tipovao menjačnicu svojim drugarima, s obzirom na to da se taj lokal vidi s njegovog prozora i moguće je da je znao da imaju solidan promet. Nisu računali na to da će ih primetiti stanar i obavestiti policiju gde se kriju - objasnio je izvor za Informer.

Patrole su nakon uviđaja i hapšenja u Trgovačkoj ulici otišle na adrese na kojima su prijavljeni S. M. i Dušan M.

- U kući u kojoj je živeo Dušan pronađena je laboratorija za proizvodnju droge i puška. Inače, sva trojica mladića umešana u pljačku menjačnice imaju dosije. On je ranije odležao četiri godine robije u Švajcarskoj i nedavno se vratio u Srbiju. Ranije se prezivao Grčić, ali je promenio prezime. Botić je ranije privođen zbog krađa, a S. M. zbog nasilja - kažu u policiji.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Analitičar amater

    19. oktobar 2016 | 09:48

    Da nije bilo stanara i njegove dojave teško da bi pohvatali pljačkaše.Još jednom je dokazano da je Civilna zaštita potrebna ovom društvu.Svaka čast stanaru.

  • polat

    19. oktobar 2016 | 09:29

    ili mu je policija prekratila muke

  • Xman

    19. oktobar 2016 | 09:57

    Matori cinkaros ce do kraja zivota da nosi na dusi decka koji se ubio.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA