HRVAT PODIGAO VELIKU PRAŠINU: Ako je Trepča srpska, Đerdap je hrvatski!

- Srbi svojatanjem Trepče očito i danas bivšu državu doživljavaju kao veliku Srbiju - kaže Ivkošić

  • 88

Nove varnice u odnosima Srbije i Hrvatske mogla bi uneti nova kolumna hrvatskog novinara Milana Ivkošića.

ČIJA JE ZAISTA TREPČA, koja vredi neverovatnih 100 milijardi evra?! (VIDEO)

Naime, danima traje spor zbog rudarsko-metalurškog kombinata Trepča, a sada se provokacijama indirektno umešala i Hrvatska.

- Je li poznati rudnik Trepča na Kosovu i hrvatski? Jeste i hrvatski, ako je suditi po nekim argumentima s kojim Trepču uz graju svojataju Srbi. Kosovska država je preuzela 80 odsto deonica tog kombinata, a 20 odsto je pripalo radnicima, a mi svo svi nekada bili jedna država, zar ne - kaže kolumnista Večernjeg lista Milan Ivkošić.

On dalje navodi da Srbi "svojatanjem Trepče" očito i danas bivšu državu doživljavaju kao veliku Srbiju, dok su nezamislivi i bili bi apsurdni zahtevi Hrvatske i Slovenije za udelima u vlasništvima četiri države nestalih iz Jugoslavije za koje su izdvajali.

- A pogotovo bi Hrvatska od Beograda mogla tražiti da joj vrati milijarde koje su joj oteli banke i savezni fondovi iz kojih je najviše investirano u Srbiju. Ako je Trepča srpska, Đerdap je hrvatski - zaključuje Ivkošić.

Usvajanje Zakona o Trepči samo je poslednji korak koji je usledio nakon niza odluka kojima je ovaj nekadašnji rudarski gigant prelazio pod ingerencije kosovskih vlasti.

- Na vrhuncu svog poslovanja, 1980, Trepča je osiguravala posao za 22.500 radnika i imala prosečan godišnji profit od 100 miliona dolara - piše u izveštaju UN 2011. koji se detaljno bavio Trepčom.

(Telegraf.rs/Večernji list)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SERGIJE

    19. oktobar 2016 | 14:20

    Ma ovaj gospodin ima pravu ideju al je zaboravio u bilans ubaciti i jadransku obalu tamo je u grunt i vlasnistvo Srpsko jedino ga posjeduju hrvati al TRNUTNO

  • ,Sumadinac

    19. oktobar 2016 | 14:24

    Kroasani vi ste bili sa srbijom u zajednici i dugovali pet milijardi eura a kad ste sami dugujete osamdeset i pet sto dokazuje da nemozete sami sebe da izdrzavate pa onda kako ste VI u srbiju ulagali kojoj se dug od rastanka ea vama neznatno povecao iako je bilo velikih pljacki

  • Laky

    19. oktobar 2016 | 14:24

    Koja budala po njegovom i Zagreb je SrBski a da ne govorim o Krajini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA