VEČERAS TREĆA DEBATA TRAMPA I KLINTONOVE: Da li je ovo poslednja Donaldova šansa da privuče birače?

Prema poslednjim anketama Tramp i dalje zaostaje za Klinton, dok bi današnje suočavanje moglo da bude njegova poslednja prilika da promeni putanju trke za Belu kuću

  • 1

Predsednički kandidati Demokratske i Republikanske stranke Hilari Klinton i Donald Tramp će u noći između srede i četvrtka u Las Vegasu imati treću i poslednju debatu uoči izbora 8. novembra.

 

Amerikanci bi više voleli da METEOR UNIŠTI Zemlju, nego da Tramp ili Klintonova uđu u Belu kuću

 

Prema poslednjim anketama Tramp i dalje zaostaje za Klinton, dok bi današnje sučeljavanje moglo da bude njegova poslednja prilika da promeni putanju trke za Belu kuću - i to manje od tri nedelje do dana izbora, prenosi Glas Amerike.

 

Poslednja debata je od ključnog značaja za Donalda Trampa, koji prema najnovijim anketama za celu zemlju zaostaje za Hilari Klinton u proseku za šest odsto.

 

Tramp nastavlja da upozorava svoje pristalice da je u toku borba protiv političke mašinerije Klintonovih i pristrasnih medija.

 

Tramp na svojim izbornim skupovima često ističe sledeće: "Sistem je namešten,ali nećemo dozvoliti da se to dogodi.”

 

Čak i neki republikanci odbacuju tu Trampovu tvrdnju. Tramp je takođe napao navode brojnih žena koje su ga optužile za neprikladne seksualne poteze u prošlosti.

 

- To su laži koje forsiraju mediji i Klintonova kampanja kako bi našu zemlju zadržali u svojim rukama. To su sve laži. Potpuno izmišljene, fikcija, sve je sto posto izmišljeno - uzvraća Tramp.

 

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

 

Klinton se u poslednjih nekoliko dana posvetila pripremi za debatu. Uprkos nastavljenoj kontroverzi oko njenih imejlova, ona nastoji da fokusira svoju kampanju na izborne teme.

 

- Pre svega moramo da osiguramo da ekonomija radi na korist svih, ne samo nekolicine na vrhu, i mi to možemo - kaže Hilari Klinton.

 

Hilari Klinton pomažu predsednik Barak Obama i prva dama Mišel Obama, koja se osvrnula na vulgarne komentare o ženama u jednom nedavno objavljenom video snimku.

 

- Ovo je moćan pojedinac, koji slobodno i otvoreno govori o seksualno agresivnom ponašanju - rekla je Mišel Obama.

 

U jeku takvih optužbi i objavljenog kompromitujućeg video smimla, neke ankete beleže pad popularnosti Trampa, navodi Tom Defrank, analitičar političkog magazina Nešenel Džurnal, navodi VOA.

 

- Sa takvim ponašanjem neće pridobiti obrazovane žene. Ti su mu glasovi potrebni - kaže on.

 

Tramp i Klinton različito pristupaju poslednjoj debati, kaže republikanski strateg Džon Firheri.

 

- Mislim da će Hilari biti obazriva jer je uverena da vodi. Kod Trampa će biti ''sve ili ništa'', jer veruje da mora nadoknadi izgubljeno napadima na nju - smatra on.

 

Tokom poslednjih nekoliko nedelja, kandidati će biti fokusiran na mali broj presudnih država, koje bi mogle da odrede izborni ishod.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zarko

    19. oktobar 2016 | 11:06

    E jesu ovi amerikanci glupi.ovo i budala vidi da je sve namešteno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA