NOVINE U VOJSCI SRBIJE: Od decembra duži rok za dobrovoljce

- Rasteretićemo profesionalne vojnike koji će se sada više posvetiti uvežbavanju stečenih veština - najavio je portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić

  • 8
PRIPADNICI VOJSKE SRBIJE Foto: Tanjug/Marko Đoković

Ministarstvo odbrane za sada ne razmatra eventualno ponovno uvođenje obaveznog služenja vojnog roka, ali će od decembarske klase biti primenjen novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Ministarstvo odbrane Srbije: Ako zatreba, spremni smo da vratimo OBAVEZAN VOJNI ROK

Ovo je za RTS izjavio portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić, podsećajući da je od 1. januara 2011. godine stupila na snagu obustava obaveznog služenja vojnog roka i da od tada svi koji žele mogu dobrovoljno da služe.

VOLITE LI SRBIJU? Da li ste spremni da šest meseci u vojsci služite otadžbini?

- Odluka o ponovnom vraćanju te obaveze je u nadležnosti Skupštine Srbije i mi za sada to ne razmatramo, više smo fokusirani na to kako da i dalje privučemo mlade u vojsku i zadržimo ih - kaže Krivokapić navodeći da će se od decembarske klase primeniti novi i izmenjeni način dobrovoljnog služenja vojnog roka.

Foto: mod.gov.rs Foto: mod.gov.rs

Kako je objasnio, dobrovoljno služenje vojnog roka trajaće šest meseci, a zainteresovanima će biti obezbeđena bolja i kvalitetnija obuka.

- Rasteretićemo profesionalne vojnike koji će se sada više posvetiti uvežbavanju stečenih veština. Predvideli smo i veće novčane stimulacije za vojnike koji se odluče za takav vid dobrovoljnog služenja vojnog roka - navodi Krivokapić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ljupce

    19. oktobar 2016 | 18:34

    Treba samo dobro platiti profesionalnog vojnika i nema problema bice vojske koliko hoces ,nego ovde naucili sve za dzabe pa daj vojsku za dzabe samo nek ima na broju da cuvaju strazu i da ciste sneg nikada se u nasoj zemlji nece nista promeniti !!!!!

  • Mc Tavish

    19. oktobar 2016 | 12:16

    Kakve budalastine Kakva stecena znanja? Metlanje kruga i farbanje vozila starih 50 godina

  • Imenjak

    19. oktobar 2016 | 22:04

    Ko je malouman da sluzi vojni rok

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA