• 4
 ≫ 

OPASAN OTPAD STIGAO U NOVI SAD: Ugroženo zdravlje ljudi, hemikalije su nepoznatog porekla! (FOTO)

 ≫ 

"Eko 21" je mimo zakona deponovala opasan otpad u napuštenoj hali fabrike "25. maj" u Beloj Crkvi, a nakon naloga inspekcije za zaštitu životne sredine da isti premeste, firma je novo mesto za skladištenje našla u Novom Sadu

 • 4

Firma "EKO-21" iz Dobrice u opštini Alibunar, zadužena na poslovima saniranja posledica zagađenja životne sredine i trajnog zbrinjavanja opasnog otpada, izgleda da je jedan problem pokušala da reši tako što ga je samo preselila s jednog mesta na drugo.

 

BELOJ CRKVI PRETI EKOLOŠKA KATASTROFA: Narod jedva diše, čuvaju opasan otpad! (VIDEO)

 

Naime, kako su mediji nedavno objavili, "Eko 21" je mimo zakona deponovala opasan otpad u napuštenoj hali fabrike "25. maj" u Beloj Crkvi, a nakon naloga inspekcije za zaštitu životne sredine da isti premeste, firma je novo mesto za skladištenje našla u Novom Sadu.

 

KAZNA 8.000 DINARA AKO POGREŠNO BACITE SMEĆE: Evo šta morate da uradite kod kontejnera!

 

- Dana 13.10.2016. godine izvršen je nenajavljen, vanredni inspekcijski nadzor u poslovnom prostoru D.O.O. "Step Trans" u ulici Primorska 87. Prilikom nadzora utvrđeno je da se u hali izdatoj u podzakup "EKO 21 doo" iz Dobrice nalazi veća količina čvrstog i tečnog opasnog otpada. Po proceni inspektora radi se o količini od oko 500m3 otpada - ustanovio je Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine.

 

Printskrin: Youtube/BCNovosti

Printskrin: Youtube/BCNovosti

 

Kako je naglašeno na njihovom sajtu, za ovu halu ne postoji dozvola nadležnog organa za skladištenje otpada.

 

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

 

- Zabranjen je dalji prijem otpada na ovoj lokaciji a hala je, od strane inspektora, zapečaćena obzirom da ne postoji neposredna opasnost po zdravlje ljudi i životnu sredinu. Zatečeni otpad se ne nalazi u blizini stambenih zona, uredno je upakovan, zaštićen je od atmosferskih uticaja i pristupa neovlašćenih lica, a na ambalaži nema tragova izlivanja - navedeno je na njihovoj stranici, gde je naglašeno da se radi na utvrđivanju svih činjenica vezanih za nezakonito uskladišten otpad, posle čega će biti preduzete mere za koje je ova inspekcijska služba ovlašćena.

 

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

Foto: ekourb.vojvodina.gov.rs

 

Na problematiku neadekvatnog skladištenja i transporta, ali i ugroženost zdravlja građana ukazali su i iz vojvođanske inicijative "Zelena patrola".

 

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • amerika

  19. oktobar 2016 | 22:39

  Srbija ko afrika postala deponija,nuklearnog otpada,ko je skladiatio pod hitno na sud,da otpremi o svom trosku,posle na robiju...

  11
  0

  Podelite komentar

 • predators 7000

  19. oktobar 2016 | 16:30

  Monsanto

  4
  0

  Podelite komentar

 • Kazi mi da ti kazem

  20. oktobar 2016 | 08:18

  Mi da uredno bacamo smece u kontejner,nepusimo po kanc. kolima ako je prisutno malo dete.....a oni uvoze tude dubre znaci to moze,predvideno zakonom, nerazumem

  3
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA