≫ 

LONČAR SMENIO 11 DIREKTORA: Posle smrti malog Radenka usledila prva "čistka" u bolnicama u Srbiji

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i danas su podneli ministru zdravlja dr Lončaru prve izveštaje

  • 10

Epilog prve kontrole po bolnicama u Srbiji, koje su na inicijativu ministra zdravlja dr Zlatibora Lončara nakon tragične smrti malog Radenka Nikodinovića iz Loznice radili eminentni stručnjaci, je smena 11 direktora bolnica.

KONTROLA ČEŠLJA SVE SRPSKE BOLNICE ZBOG SMRTI MALOG RADENKA: Proveravaju sve - od lekara do uslova u ambulantama

Timovi sastavljeni od najeminentnijih profesora i lekara, koje je imenovalo Ministarstvo zdravlja, u proteklih sedam dana kontrolisali su rad bolnica u Srbiji i danas su podneli ministru zdravlja dr Lončaru prve izveštaje kada je u pitanju vođenje dokumentacije, higijena, odnos prema pacijentima, stručni rad i opremljenost ustanova.

Na osnovu svega iznetog ministar Lončar je doneo odluku o imenovanju novih rukovodioca u sledećim zdravstvenim ustanovama: OB Aranđelovac, OB Majdanpek, OB Bor, OB Gornji Milanovac, ZC Negotin, OB Negotin, OB Kruševac, OB Priboj, OB Vranje, OB Prijepolje, Očna klinika KC Niš. Direktor OB Valjevo je podneo ostavku iz zdravstvenih razloga, pa će i na njegovo mesto biti imenovananova nova osoba.

Foto: Facebook/Milan Gamaro Nikodinovic Foto: Facebook/Milan Gamaro Nikodinovic

Pojedinim bolnicama, odnosno njihovom rukovodstvu, dat je rok od dve nedelje da isprave uočene nedostatke.

- Kadrovske promene su samo prvi korak u rešavanju situacije koju smo zatekli. Timovi nastavljaju svoj rad sve dok se sve bolnice ne uvedu u sistem, koji podrazumeva poštovanje svih zdravstvenih pravila i protokola - istakao je ministar Lončar, navodeći da do petka, 28. oktobra, očekuje izveštaje o stanjima u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vekii

    19. oktobar 2016 | 16:33

    Tako se radi! Svaka cast! Sve da se isteraju koji nisu sposobni za rad.

  • Zeljko

    19. oktobar 2016 | 17:11

    Problem je u parama. Lekari rade po privatnim ordinacijama a u bolnicama odmaraju i skupljaju pacijente za privatne ordinacije...i to nikoga ne zanima

  • L

    19. oktobar 2016 | 16:28

    Svrati ministre i do Vrsca!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA