OVO JE 5 SAVETA ZA MILIONERA IZ PARAĆINA: Ako znate nekog iz tog grada, prenesite mu ove važne reči!

Savete dobitniku dao je Toma Ćukić, menadžer iz konsultantske firme

  • 13

Ljudi koji ulove sedmicu na lotou najčešće protraće taj novac. Zato smo pitali stručnjake šta bi bilo najbolje da uradi milioner iz Paraćina koji je izvukao glavnu premiju. Savete dobitniku dao je Toma Ćukić, menadžer u jednoj konsultantskoj kući.

SRBIJA DOBILA JOŠ JEDNOG MILIONERA: Izvučena "loto" sedmica! Evo koji grad noćas slavi!

1. Vratite dugove

Nema bolje investicije od vraćanja dugova. Isplatite kredite i kreditne kartice, vratite dugove prijateljima i svedite to na nulu.

2. Investirajte u zlato

Jedan od najboljih načina za očuvanje vrednosti novca je investiranje u plemenite metale, posebno zlato. Ovaj plemeniti metal je istorijski imao uzlazni trend promene vrednosti i predstavlja gotovo sigurnu investiciju.

3. Kupite nekretnine

Uprkos padu cena nekretnina na tržištu, investicije u nepokretnosti imaju tradiciju koju karakteriše kontinuiran prihod od iznajmljivanja koji obezbeđuje delimičan ili potpuni povraćaj investicije, a u najmanju ruku, obezbeđuje tekuće dodatne prihode.

4. Osigurajte sebe i bližnje

Deo novca treba investirati u polisu životnog osiguranja sa isplatom dividende. To ima duplu korist, osigurava sam život i obezbeđuje i prinos u obliku kamate, koja se zajedno sa ulogom može isplaćivati kao sigurna penzija.

5. Pokrenite posao

Kada deo premije uložite u navedeno, napravili ste osnov poprilično sigurnih investicija i delimičnih tekućih prihoda, ali može biti dosadno ukoliko se ne uposlite. Zato deo novca treba investirati u poslovne poduhvate. Krenite od malih ulaganja u svoje ideje. Kontinuiran rast biznisa je ključ uspeha, pa ako preraste u veliku kompaniju, prodajte je na vrhuncu uspeha, uložite novac u prethodne tri tačke i počnite novi mali biznis, ponovo sa manjim ulaganjem.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ceca

    20. oktobar 2016 | 16:53

    Ma pustite coveka da trosi svoj novac kako hoce.....ako je panetan cekace da se ova prasina slegne.....a onda u pametne investicije ...

  • Boki

    21. oktobar 2016 | 07:48

    Ja bih vratio dugove a za ostatak bi kupio ficu i ako mi ostane i biciklu

  • dago1

    20. oktobar 2016 | 16:53

    Nije svako stvoren da pravi biznis. Ti koji subtako pokusali ostali su na kraju duzni drzavi za porez i imali propalu investiviju. Mnogi su proklinjali dan kad su dobili pare. Svaki posao sa ulaganjem para je veliki rizik, definitivno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA