TRAMP JE DŽUKAC, HILARI ZLA: Poznati podelili Ameriku, evo ko će da glasa za Donalda, a ko za Klintonovu (FOTO) (VIDEO)

Na američko društvo dosta utiču poznate ličnosti koje se često javno izjašnjavaju o svojim favoritima i apeluju na društvo da glasaju, ili ne glasaju, za određene kandidate

  • 7

Izbori za predsednika SAD održavaju se 8. novembra, na kojima će biti odlučeno da li će državu da vodi Donald Tramp ili Hilari Klinton, a mnoge poznate ličnosti su već dale podršku svojim favoritima.

TRAMP I KLINTONOVA NE PRESTAJU SA UVREDAMA: "Donald je zaista zdrav kao konj – znate, onaj na kojem Putin jaše" (FOTO)

U SAD je tradicija da se poznate i manje poznate ličnosti tokom izbora za novog predsednika opredele za jednog od kandidata u trci, a ko je zaslužio njihovu naklonost ponekad govore i tokom unutarstranačke trke da li Republikanske ili Demokratske stranke.

Mnogi analitičari su se složili da će ovo biti izbori na kojima će građani birati između dva zla, i iako po anketama Klintonova vodi, tvrde da će rezulati biti neizvesni do samog kraja.

Ipak, na američko društvo dosta utiču poznate ličnosti koje se često javno izjašnjavaju o svojim favoritima i apeluju na društvo da glasaju, ili ne glasaju, za određene kandidate. Ni za ove izbore nije bilo drugačije, pa su političari, sportisti, novinari, muzičke zvezde, rekli koji je njihov izbor.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Predstavićemo vam koje su od njih se opredelile za Hilari Klinton, a ko za Donalda Trampa.

DONALD TRAMP

Iako se na "prvi pogled" činilo da američki tajkun nema veliku podršku poznatih, od vremena kada je objavio svoju nominaciju za predsednika SAD, svakim danom sve više je dobijao, ali i gubio, glasove javnih ličnosti.

Podršku da Tramp bude budući predsednik SAD dali su mu glumac i otac Anđeline Džoli, Džon Vojt, član rok grupe "Kis" Džin Simons i oskarovac Klint Istvud.

- Morao bih da glasam za Trampa. Tramp ipak ima nešto, jer je u tajnosti svima dosta političke korektnosti i ulizivanja. Ovo je ulizivačka generacija, mi stvarno živimo u generaciji pi*kica. Svi hodaju kao po jajima - rekao je Istvud.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Istvud je naveo da Tramp "govori šta misli" i da to ponekad nije dobro.

Legendarni bokser Majk Tajson izjavio je još u januaru da će podržati svog zemljaka i prijatelja Donalda Trampa u borbi za mesto predsednika SAD. Čuveni bokser se sa Trampom poznaje već 30 godina.

- Da, dođavola, da - uzviknuo je Tajson, odgovarajući na pitanje za "Dejli bist", da li će podržati Trampa na predsedničkim izborima i nastavio:

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- Ja sam crnac iz sirotinjske četvrti, jednih od najsiromašnijih u zemlji. Mnogo toga u životu sam prošao i ja ga znam. Kada se susrećemo, on mi stiska ruku, pokazuje poštovanje prema mojoj porodici - rekao je Tajson.

Trampa takođe podržava glumac Din Kejn, najpoznatiji po roli Supermena u popularnoj američkoj seriji "Luis i Klark", muzičar Kid Rok, motorista Džesi Džejms, glumac Stiven Boldvin, bivši košarkaš i NBA zvezda Denis Rodman, rvač i televizijska zvezda Hulk Hogan, pevač Vejn Njuton, bivši bejzbol igrač Pol Onil.

- Donald Tramp je bio divan prijatelj svih ovih godina. Ne treba nam još jedan političar, potreban nam je biznismen kao gospodin Tramp! Tramp 2016. - napisao je na svom Tviteru kontroverzni Denis Rodman.

Tokom predsedničke trke, Tramp je zbog svojih skandala izgubio podršku pevača Arona Kartera, reperke Azelije Benks i glumice Kristi Eli.

HILARI KLINTON

Bivša prva dama i državna sekretarka ima daleko veću podršku poznatih ličnosti od svog protivkandidata. Čak je većina američkih dnevnih listova dala podršku kandidatkinji Demokratske stranke.

Glumica Sigurni Viver, pevačice Demi Lovato i Lejdi Gaga, odlazeći predsednik Barak Obama, kao i glumica i oskarovka Meril Strip.

- Šta je potrebno da biste bili prva žena u bilo čemu? Potreban je snažan karakter i empatija. Hilari Klinton će biti naša prva predsednica. I ona će biti veliki predsednik - s uzbuđenjem je poručila čuvena glumica na Konvenciji demokrata u julu u Filadelfiji.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Među slavnim ličnostima za Klintonovu su glumice Džulijen Mur, Amerika Ferara i Keri Vašingon, bračni par Amal i Džordž Kluni, bivši NBA igrač Medžik Džonson, pevačice Bijonse i Keti Peri, starleta Kim Kardašijan, reper Dža Rul, i Selma Hajek.

- Imam veliku u Hilari. Treba nam neko sa iskustvom. Hilari je jaka - rekla je glumica Hajek.

Američki glumac Robert de Niro, izjavio je da će podržati Klintonovu na izborima za predsednika SAD, istakavši da je žena lider upravo ono što je sada potrebno toj zemlji.

-Mislim da je zaslužila. Neće biti iznenađenja, a ona je zaslužila da bude predsednik i lider zemlje u ovom trenutku. Uz to, ona je i žena, što je veoma važno jer je njen pogled na stvari možda ono što nam sada treba - rekao je De Niro, dugogodišnji pristalica Demokratske partije.

Glumac je nedavno i objavio je video snimak u kojem poziva Amerikance da ne glasaju za Donalda Trampa. Nazvao ga je "propalicom", "džukcem", "prostakom", "svinjom", "prevarantom", "budalom koja nema pojma o čemu govori", "majstorom da s*re" i "sramotom za državu".

- On je idiot. Kolin Pauel je to najbolje rekao: on je nacionalna katastrofa. Priča kako bi voleo da zvekne ljude u facu… E, pa ja bih voleo da njega zveknem u facu - ljutito je poručio De Niro.

NEOPREDELJENI

Postoje i oni koji nemaju svog favorita, ali su izrekli svoje mišeljenje o kandidatima, ili su barem jednog od njih "ocrnili".

Tako je američki pevač Brus Springstin rekao da je Tramp "prevarant", ali da razume zašto ima podršku velikog broja ljudi.

Čuvena modna dizajneraka Vivijen Vestvud jedna je od retkih slavnih ličnosti koji su tokom predsedničke trke javno iskritikovali demokratksog kandidata Hilari Klinton. Ipak, to ne znači da je podršku dala njenom protivniku Donaldu Trampu.

Vestvudova je u video intervjuu nekadašnju državnu sekretarku nazvala zlom ženom i ratnim profiterom.

HILARI JE ZLA I VOLI DA RATUJE: Vivijen Vestvud ocrnila demokratskog kandidata za predsednika SAD (VIDEO)

- Ne očekujem da će se svet promeniti sa Hilari Klinton. Nisam ni za pro-Tramp opciju. Ako hoću da budem Amerikanka, neću glasati ni za jedno od njih dvoje - rekla je ona i naglasila da pravog izbora zapravo nema i da su svi isti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • idiot

    22. oktobar 2016 | 09:49

    kao voli nas De Niro i Cluni a glasaju za Osobu koja nas mrzi i voli Siptare a jos nas je njen Muz Bombardovao i ubijao nam nasu Decu a mi Srbi smo takav Narod gde nemamo ni malo ponosa. sve zaboravljamo a Siptari nista i sada vidite kako nam na Kosovu sve vracaju.

  • Sunce

    22. oktobar 2016 | 08:51

    Kobra i zlocinac,kako mogu za nju glasati

  • Engi

    22. oktobar 2016 | 10:44

    Za hilari ce glasati oni koji su bez karaktera i zene im naredjuju ,feministi,ludaci i siptari.Nemoj neko da mi napise da naucim srpski,namerno sam napisao sa malim slovima a kao dokaz koliko ih postujem.U americi preovladjuju gore navadene kategorije,dakle jasno je ko ce pobediti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA