SKANDAL U PRIRODNJAČKOM MUZEJU U ŽENEVI: Ovi minerali su iz Trepče sa Kosova?! (FOTO)

Kad je Švajcarska priznala samoproklamovanu državu Kosovo, Vlada Kosova je tražila da se izvrši korekcija na tabli i da se umesto "Trepča - Srbija" napiše "Trepča - Kosovo"

  • 16

Usred mineralnih resursa iz sveta, izloženim u Prirodnjačkom muzeju u Ženevi, našli su mesto i minerali iz Trepče. Trepče, koja pripada samoproklamovanoj državi Kosovu.

EDI RAMA: Ono što vi smatrate pokrajinom, za nas je država!

Kad je Švajcarska priznala samoproklamovanu državu Kosovo, Vlada Kosova je tražila da se izvrši korekcija na tabli i da se umesto "Trepča - Srbija" napiše "Trepča  - Kosovo". Primedbu je odmah uputio i Edi Rama, premijer Albanije da se uradi nešto povodom toga, jer su urgirali Albanci sa Kosova. Muzej u Ženevi je izvršio korekciju na njihov zahtev i naveo da je Trepča deo samoproklamovane države Kosova.

Čak je i direktor muzeja u Ženevi zahvalio novinskoj agenciji za ovu informaciju i intervenciju uz izvinjenje što je do tada stajao taj naziv. Prema rečima direktora, čudno mu je što niko od zaposlenih u amabasadi Kosova u Švajcarskoj nije tražio pre da se izvrši ova zamena.

(Telegraf.rs / Izvor: preshevajone.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura33

    21. oktobar 2016 | 23:42

    A sta je ovde skandal?? Uradili kako jeste, priznali drzavu i promenili naziv. Nema skandala nikakvog.

  • brana

    21. oktobar 2016 | 23:02

    Pojesve ih siptari,izbusice ih ko svajcarski sir.

  • Lazar Cetinje

    21. oktobar 2016 | 22:58

    Vole se svajcarci i shiptari! A iskren da budem znam i naselja gde ocima ne mogu da ih vide! Tako da gazdi svajcarcu na samom pocetku renoviranja zadnje zgrade je u oci receno i ispred svih nas kolega da kosovare ne zele u blizini cak ni kao skupljace suta i otpada da vide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA