≫ 

DRAMA I PUCNJAVA U SUPERMARKETU: Čule se i dve detonacije 50 km od Brisela, ljudi u šoku

Za sada nema nagoveštaja da je ovaj incident povezan sa terorizmom ili islamističkim ekstremizmom

  • 0

U delu grada Šatlea u valonskoj oblasti u Belgiji, jutros je evakuisan supermarket "Kora" nakon što je u prodavnicu upao naoružani muškarac i otvorio vatru iz "kalašnjikova", javljaju belgijski mediji, a neki od njih navoda da napadača ima nekoliko.

OKONČANA DRAMA U BRISELSKOM SUPERMARKETU: Razbojnik uhapšen, 15 talaca uspešno oslobođeno (FOTO)

- Ispaljeni su pucnji iz kalašnjikova - rekao je za RTL major Daniel Vanderlik, prenosi Rojters, dodajući da tom prilikom niko nije povređen.

Još se ne zna da li je reč o jednom napadaču, ili o više njih, pošto belgijski mediji različito izveštavaju o tome, pri čemu RTL Njuz prenosi reči policijskog komesara koji kaže da se nekoliko naoružanih muškaraca nalazi u radnji.

Istovremeno, lokalni list "Gazet" i "Dernier er" navode, pozivajući se na neimenovane izvore, da je reč o trojici napadača.

"Dernier er" tvrdi da su tri muškarca sa "fantomkama", naoružana "kalašnjikovima", opljačkala zlataru koja se nalazi u sklopu supermarketa "Kora" i da su se tom prilikom čule dve detonacije, posle čega su napadači pobegli vozilom sa ukradenim registarskim tablicama.

Foto - Ilustracija: Tanjug/AP Foto - Ilustracija: Tanjug/AP

Kako dodaje list, četiri osobe su u stanju šoka, od kojih je jedna prebačena u bolnicu, nakon što je oružana pljačka izazvala paniku jutros, odmah nakon otvaranja supermarketa.

Na licu mesta su potom raspoređene jake policijske snage i supermarket je evakuisan, a oko 11:00 sati supermarket je nastavio sa radom, mada je desetak prodavnica u sklopu tog objekta i dalje zatvoreno zbog istrage, dodaje belgijski list.

Za sada nema nagoveštaja da je ovaj incident povezan sa terorizmom ili islamističkim ekstremizmom, javlja Rojters, podsećajući da su u samoubilačkim napadima Islamske države ubijene 32 osobe u Briselu u martu ove godine.

Šatlino se nalazi 50 kilometara južno od Brisela.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA