• 11

PRONAĐENA "NEVIDLJIVA" ČESMA STEFANA NEMANJE: Otkopali su je i pročitali šta piše na spomen-ploči

Na česmi, najverovatnije sagrađenoj u Nemanjino doba, nalazi se i spomen-ploča

  • 11

U selu Deževa, u blizini gradilišta Hrama Svetog Save, grupa omladinaca, koja je nedavno od korova čistila postojbinu Srbije, pronašla je u šiblju skoro potpuno potonulu u zemlju česmu Stefana Nemanje.

STEFAN NEMANJA DOBIJA SPOMENIK U BEOGRADU! Evo gde će Srbi moći da mu se dive

Na česmi, najverovatnije sagrađenoj u Nemanjino doba, nalazi se i spomen-ploča na kojoj piše da su je meštani podgolijskih sela otkopali i obnovili tridesetih godina prošlog veka.

Međutim, nebrigom onih koji bi trebalo da vode računa o srpskoj prošlosti i istoriji, česma je ponovo decenijama bila "nevidljiva" i tek ovih dana je ponovo "izašla na površinu".

U zapostavljenoj Deževskoj dolini, gde je Stefan Nemanja stvarao prvu srpsku državu, gde je rođen Sveti Sava i gde je svaki kamen istorija, pod zemljom leži još na stotine ovakvih tragova slavne prošlosti koje niko ne traži, niti otkopava.

Neki se slučajno pojave samo kada seljaci traktorima oru njive ili ovako kada se organizuje neka dobrovoljna akcija čišćenja.

(Telegraf.rs/ Večernje novosti)

Komentari

  • gušter

    I dali će se uvesti stari kalendar srbski ?, To niko ne govori

  • gušter

    Masoni nas lažu tito je nas zaglupljivao sa komunizmom I glupistima tipa ( Po šumama I gorama naše zemlje vooode rat prije ćemo mi umreti nego svoje zemlje dat , prije ćemo mi umreti nego svoje zemlje dat ) svoje zemlje misli na masoneriju kao ovo su masonske zemlje a ne srbske .

  • gušter

    Sad će masoni da pobalave I da stave to pod svoje vlasništvo

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima