≫ 

VITEZOVI TEMPLARI PODIŽU HRAM SVETOG SAVE U NJUJORKU: Obnavljaju izgorelu srpsku crkvu na Menhetnu

- Snimićemo u 3D formatu sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati Ujedinjenim nacijama realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji - naveo je Starks

  • 11

Međunarodni red vitezova templara sa sedištem u SAD je zainteresovan za obnovu crkve Svetog Save koja je izgorela u Njujorku.

POSLE OVE LITURGIJE SRPSKA CRKVA SE ZAPALILA i izgorela do temelja! (FOTO) (VIDEO)

To je za beogradski list rekao generalni sekretar te organizacije Dejl Starks, koji je istakao da je veoma zainteresovan da se pravoslavna crkva, uništena u požaru koji se dogodio na Uskrs ove godine, podigne iz pepela i postane simbol razvoja hrišćanstva u Americi.

Uskoro ćemo stupiti u kontakt sa vladikom istočnoameričkim Irinejom iz Njujorka i dogovoriti se kako da, kao zaštitnici hrišćanstva, zajedno podignemo novi hram na Menhetnu - rekao je Starks.

Istakao je i da je zainteresovan za spasavanje svetinja Srpske pravoslavne crkve na Kosovo u Metohiji.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

Snimićemo u 3D formatu sve manastire i crkve u pokrajini i prezentovati Ujedinjenim nacijama realnu sliku o rušenju i skrnavljenju hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji - naveo je Starks.

Vitezovi templari igraju šah na ilustraciji iz 1283. godine. Foto: Wikipedia Commons/Livre des Echecs Vitezovi templari igraju šah na ilustraciji iz 1283. godine. Foto: Wikipedia Commons/Livre des Echecs

Međunarodni red vitezova templara (OSMHT), koji okuplja zaštitnike hrišćanstva iz četrdesetak zemalja sveta, ima svoje počasno mesto u UN i NATO. Prošle godine su zajedno sa srpskim templarima, odnosno članovima Vrhovnog vojnog reda Jerusalimskog hrama iz Beograda, podneli Ujedinjenim nacijama i Unesku posebnu Deklaraciju o potrebi zaštite hrišćanske kulture na Kosovu i Metohiji.

Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York Foto: Милан Милатовић, Facebook/Saborna Crkva Svetog Save u Njujorku - Saint Sava Cathedral in New York

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LB

    23. oktobar 2016 | 08:03

    Konacno da i nas nego pomogne a ne samo da nam prijeti i da nas ucjenjuje.

  • Lazar

    23. oktobar 2016 | 08:05

    Blago nama kad nas Vatikanske sekte brane !

  • Drekavac

    23. oktobar 2016 | 01:12

    Mi ni Hram ne mozemo da zavrsimo, o cemu da pricamo vise?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA