Uskoro zamena zdravstvenih knjižica - preko interneta!

- Mi kao dva ministarstva apelujemo na građane da nema potrebe da čekaju u redovima i prave gužve na šalterima, da ćemo ovo obezbediti kao novu elektronsku uslugu, preko E uprave - naglasila je ministarka

  • 12

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ana Brnabić najavila je danas da će građani od polovine novembra za zamenu zdravstvenih knjižica moći da se prijave preko E uprave.

- Rok je 31. decembar da se zamene stare zdravstvene knjižice. Evo nas skoro na početku novembra, a samo jedna trećina građana je to do sada završila. Nova Vlada Srbije, Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Ministrastvo zdravlja su izašli u susret građanima i zahteve za zamenu zdravstvenih knjižica stavili su u hitne prioritete u elektronsku upravu - rekla je Brnabić novinarima u Novom Sadu.

VAŽNO, važno, važno, ako još niste zamenili zdravstvene knjižice

AKO OVU STVAR NE URADITE, NEĆETE MOĆI DA SE LEČITE: Rok za zamenu zdravstvenih knjižica ostaje 31. decembar

Ona je precizirala da će posao biti završen do sredine novembra i da će građani moći preko E uprave da podnesu zahtev za zamenu papirnih zdravstvenih knjižica karticama zdravstvenog osiguranja.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Milena Đorđević Foto: Tanjug/Dimitrije Goll, Milena Đorđević

- Preko portala E uprava će elektronski moći da se prijave za zamenu zdravstvenih knjižica za nove kartice. Mi kao dva ministarstva apelujemo na građane da nema potrebe da čekaju u redovima i prave gužve na šalterima, da ćemo ovo obezbediti kao novu elektronsku uslugu - naglasila je ministarka.

Ona je podsetila da je ovo druga elektronska usluga koja se uvodi posle projekta "Bebo dobrodošla na svet", kojom se elektronski iz porodilišta omogućava prijava bebe, prijava prebivališta i dobijanje zdravstvene knjižice.

Kako kaže, inicijativa da se prijava za zamenu zdravstvenih knjižica uvede kao elektronski servis stigla je od građanina baš iz Novog Sada.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • VAN

    23. oktobar 2016 | 15:44

    Kasno su se setili. Toliko je naroda već provelo dobar deo svog života u dugim redovima, zbog nečijih nesposobnosti koji rade pri ministarstvima.

  • Radovic

    23. oktobar 2016 | 15:39

    Kupicu babi i dedi kompjuter da se nauce da izvade nove zdravstvene knjizice preko interneta da nebi cekali u red. Boze ljudi dali ste vi normalni mislim na vas ministre, pa zar ne postoji jednostavniji nacin da se to uradi ???

  • Lola

    23. oktobar 2016 | 15:23

    Tako mlada , tako preduzimljiva , tako efikasna. Zna šta hoće i kako da u tome i uspe. Tako različita od ostalih šlihtavih politikanata. Bila sam skeptik kada su je nominovali ali na najbolji način je razuvetila sve neverne Tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA