PLATI DANAS, UMRI SUTRA: U Sloveniji osnovan prvi pogrebni servis gde svoju sahranu naručuju ŽIVI!

- Za izvođenje i plaćanje sahrane brinemo mi i u tom je trenutku dovoljan je telefonski poziv rodbine i porodice. Izbor usluge, a time i cene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog momenta - navode u preduzeću Moj pogrebni plan

  • 6

SU Sloveniji je osnovan prvi servis za pogrebne usluge koji se od klasičnih razlikuje po tome što svoju buduću sahranu po vlastitom ukusu naručuju još žive osobe i plaćaju je u gotovini ili u ratama, a tako oslobađaju svoje najbliže budućih briga u najtežim trenucima.

BIZARNA POMAMA MEĐU SRBIMA: Sve više ljudi želi snimak sahrane za uspomenu!

Preduzeće punog naziva MPN, Moj pogrebni plan, kompanija za osiguranje pogrebnih usluga, d.o.o. osnovala je i vodi istaknuta menadžerka Alenka Žnidaršič Kranjc, najpoznatija kao utemeljivač i direktorka prvog slovenskog privatnog penzionog fonda.

Ideju za organizovanje i planiranje pogreba unapred, kako kaže, dobila je od jednog stranog finansijskog konsultanta koji je član upravnog odbora njenog penzijsko-investicionog fonda Prva group.

Iako je u delu javnosti njena preduzetnička inovacija dočekana s nešto sarkazma, preduzeće je već registrovano i dobilo je poreski broj, a oglasima traži prve klijente.

U oglasnim porukama i na svojoj web stranici, novi pogrebni servis upozorava da su pogrebni troškovi sve veći, dok oni garantuju da će se uplaćena sredstva lica koji o svom odlasku sa ovog sveta razmišljaju odgovorno i ne misle time da opterećuju porodicu pametno ulagati u investicione fondove i tako se uvećavati do dana njihove smrti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Zato već sada oni koji s novim pogrebnim servisom sklope ugovor mogu planirati i platiti sopstvenu sahranu po garantovanim trenutnim cenama na tržištu i uz pogrebnu ceremoniju koju unapred zažele i zapišu.

Za početak, nude 3 paketa pogrebnih usluga, višeg, srednjeg i nižeg razreda.

- Za izvođenje i plaćanje sahrane brinemo mi i u tom je trenutku dovoljan je telefonski poziv rodbine i porodice. Izbor usluge, a time i cene je racionalan, jer se ne odvija pod pritiskom teškog momenta - navode u preduzeću Moj pogrebni plan.

Prema rečima osnivačice fonda, preduzetnice Alenke Žnidaršič Krajnc koja se bavi i poslovima osiguranja i domovina za starije osobe, svoju inicijativu je pokrenula na osnovu iskustva iz drugih razvijenih zemalja, gde se, kako tvrdi, za praksu angažovanja planera za sopstvenu sahranu već odlučuje svaki dvadeseti čovek stariji od 65 godina.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA