• 1

UNHCR: Očekujemo da će 150.000 izbeglica pobeći iz Mosula (FOTO)

Visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi je na konferenciji za novinare u Jordanu rekao da je iz predgrađa Mosula već pobeglo 7.500 ljudi, dok je još 1.000 Iračana otišlo u grad Hasakeh na severoistoku Sirije

  • 1

Ujedinjene nacije će uskoro obezbediti smeštaj za 150.000 ljudi koliko bi moglo da pobegne iz Mosula i okolnih područja tokom ofanzive iračke vojske za zauzimanje tog grada iz ruku Islamske države, izjavio je danas visoki komesar UN za izbeglice Filipo Grandi.

DŽIHADISTI POGUBILI 284 MUŠKARACA I DEČAKA: Koristili ih kao ŽIVI ZID, a onda su tela BULDOŽEROM ubacivali u masovnu grobnicu

Džihadisti će koristiti civile kao ŽIVI ŠTIT ili će ih UBITI, porodice teraju da pešače kilometrima

On je na konferenciji za novinare u Jordanu rekao da je iz predgrađa Mosula već pobeglo 7.500 ljudi, dok je još 1.000 Iračana otišlo u grad Hasakeh na severoistoku Sirije, prenela je agencija AP.

Grandi je pohvalio Jordan zato što je prihvatio izbeglice i kritikovao međunarodnu zajednicu zato što ne uspeva da razreši sirijski konflikt.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Na pitanje novinara o oko 80.000 sirijskih izbeglica koji su blokirani na jordanskoj granici, Grandi je rekao da će UN uskoro sklopiti sporazum sa Jordanom o nastavku obezbeđivanja humanitarne pomoći, nakon osam meseci tokom kojih pomoć nije bila dostavljana.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima