DEVETOČLANA PORODICA NA IVICI EGZISTENCIJE: Žive u 25 kvadrata i gladni su (FOTO)

Muharem kaže da je već godinama bez stalnog zaposlenja, a porodicu izdržava sakupljajući i prodajući staro gvožđe, u čemu mu pomažu i deca

  • 22

Devet članova porodice Husejnović već godinama živi u krajnjoj bedi i siromaštvu u alternativnom smeštaju u Sanskom Mostu, u starom i dotrajalom stanu površine 25 kvadratnih metara.

MUK I TUGA U PORODICI ĐOKANOVIĆA, KOMŠIJE JECAJU: Preživeli su rat, a onda su nastradali pod šleperom (FOTO)

Demobilisani borac Armije RBiH Muharem Husejnović i njegova supruga Nazifa svakodnevno se bore za goli život, pokušavajući da zadovolje elementarne potrebe svoje dece. Dramatičnu životnu situaciju ove porodice komplikuju zdravstveni problemi najstarijeg sina Adema (18), koji je zbog slepog creva završio u bolnici.

S obzirom na to da niko u porodici nema zdravstveno osiguranje, problem je kako platiti troškove operacije i lečenja koji su veoma visoki.

Supružnici brinu o tri sina i četiri ćerke različitih uzrasta, a njihovo najmlađe dete, sin Denis, nadevno je napunio tri godine.

Kažu kako primaju skromnu socijalnu pomoć, ali da i nju neredovno uplaćuju. Muharem kaže da je već godinama bez stalnog zaposlenja, a porodicu izdržava sakupljajući i prodajući staro gvožđe, u čemu mu pomažu i deca.

Njegova supruga od rane mladosti ima problema sa epilepsijom, a porodica za kupovinu potrebnih lekova nema dovoljno novca.

Sigurno ste prošli pored bake Emilije koja prosi na Zelenom vencu ni ne sluteći kakvu TAJNU krije! (FOTO)

Husejnovići se na razna načine dovijaju kako da prežive, a jedan od velikih problema je i stan u kojem žive, sa dotrajalom stolarijom i neupotrebljivim sanitarnim čvorom.

Kažu kako se plaše predstojeće zime s obzirom da još nisu nabavili dovoljno ogreva, a za kupovinu drveta nemaju novca.

Dodaju da im je ishrana jednolična, te da ima dana kada su više gladni nego siti. Husejnovići su izbeglice iz Kozarca, kod Prijedora, a u posleratno periodu žive u Sanskom Mostu, s obzirom na to da njihova u ratu srušena i spaljena imovina nije obnovljena.

Trenutno žive u stanu koji im je opština Sanski Most dodelila kao alternativni smeštaj. Ovoj porodici je neophodna svaka vrsta pomoći, a u ovom momentu, prioritet su im hrana i ogrev.

Svi koji žele da im pomognu više informacija mogu dobiti na telefon 061/599-763.

(Telegraf.rs/Izvor:Nezavisne.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lol

    25. oktobar 2016 | 16:49

    Muharem i Nazifa Husejnovic da prestanu da se drpaju i prave toliku decu koja su onda bolesna i gladna. Bolje da su imali dvoje i da sad rade svi cetvoro a ne da kukaju.

  • Ja

    25. oktobar 2016 | 16:48

    Ja bih zabranio onim parovima, koni ne mogu da izdrzavaju decu, da ih ne prave, nisam zao ili tako nesto, vec zbog te jadne dece koja ispastaju,gladuju,nemaju sta da obuku itd,ne znam mozda neko misli drugacije

  • Zastita

    26. oktobar 2016 | 00:06

    Treba im pomoci naravno,pri tome obezbediti im na mesecnom nivou kondome,poslati ih na edukaciju kako se zastititi od nezeljene trudnoce i kako se koriste kondomi.Nek su im deca ziva i zdrava ali mislim da je vreme da stave tacku.Da slazem se sa ovima koji kazu dece nikada dosta,naravno,ali ipak treba malo pameti da ta deca ne bi rasla gladna,zedna,gola,bosa i zeljna svega.Nije humano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA