Srbija predala Sloveniji stan od 20 miliona dolara, Džek Nikolson hoće da ga kupi!

Srbija predala Sloveniji stan koji je 1975. godine kupila SFRJ za 100.000 dolara, potom je zapušten do nivoa ruine, a sada ima milionsku vrednost

  • 6

Nekretnina o kojoj se najviše priča povodom podele imovine bivše Jugoslavije je stan na Menhetnua mediji licitiraju sa cenama ove nekretnine od 12 do čak 20 miliona dolara.

BIVŠA JUGA PONOVO NA OKUPU: Ujedinila nas rasprodaja državne imovine

Adresa je Peta Avenija, vlasnik je Slovenija, a zainteresovani kupac holivudski glumac Džek Nikolson.

Prema pisanjima hrvatskih medija, stan ima 400 kvadratnih metara, a procenjen je na 20 miliona dolara.

Bio je prazan punih devetnaest godina jer se države bivše SFRJ nisu mogle dogovoriti o vlasništvu. U međuvremenu, Srbija je popustila.

Srbija počinje da se odriče ovih nekretnina, uglavnom zbog visokih troškova koje su plaćali decenijama. Na primer, održavanje stana na Petoj aveniji košta  14.000 dolara, što znači da je od preuzimanja ove obaveze, Srbija platila ukupno  2,7 miliona dolara.

Prodaja diplomatsko-konzularne imovine bivše SFRJ se nalazi u Tokiju, Bonu, Bernu i Njujorku a između ostalog, u novoj slovenačkoj imovini je i šestosobni apartman na Menhetnu.

Ovo je rezultat dogovora pet država naslednica bivše Jugoslavije - Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije i Slovenije, postignut prošlog petka na sastanku u slovenskom Kranju.

Idući sastanak o prodaji nekretnina zakazan je za mart 2017. godine u Beogradu.

(Telegraf.rs/Jutarnjevijesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Panta rei blues!

    25. oktobar 2016 | 15:45

    Pa da, zato je slovenac bio juce u BG-u, i toliko je bio nasmrkani! To je znaci razlog!

  • Dule

    26. oktobar 2016 | 13:41

    Znači, Srbija je plaćala održavanje stana, a sad ga ustupa Sloveniji koja će da ga proda za najmanje 12 miliona dolara. Baš lepo. Kad već rasprodajemo sve po Srbiji, što ne bismo počeli i sa imovinom koju država poseduje u inostranstvu. Svaka čast državnom rukovodstvu. Slovenci i posle raspada Jugoslavije nastavljaju da nas muzu, nisu dovoljno dok smo svi bili zajedno u federaciji.

  • Mare

    25. oktobar 2016 | 16:45

    Pa Slovenci su nam ostavili MIG-ove, rakete, tenkove, brodove, haubice, helikoptere, borna kola, topove, bacace.....u vrednosti od miliona ovakvih stanova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA