KENGURI TERORIŠU SRBIJU? Napadaju ovce i krave, vade krompir i kukuruz

U lokalnim kafanama se uz rakiju raspravlja odakle se ta životnja pojavila u njihovom kraju

  • 49

U Aranđelovcu i okolini kengur teroriše meštane. Stanovnici Vrbice se žale da im ova australijska životinja napada ovce, svinje i krave, da im vadi krompir i krade kukuruz. Oni su čak postavili i saobraćajni znak da bi upozorili vozače

ZEČEVI NA SUDU JER SU OGLODALI DUNJE: Vlasnik dobio odštetu od 740.000 dinara!

- Ta priča o kenguru je došla i do nas. Meštanin Vrbice, Zoran Radović koji je i član našeg društva, rekao je da mu se ta životinja vrzmala oko kuće u potrazi za hranom i vadila krompir. Pošto se priča raširila po gradu organizovali smo stručni tim i krenuli da nađemo bilo kakav trag. Ali kengura ne videsmo  - potvrdio je predsednik lovačkog društva "Bukulja", Milovan Gavrilović, pišu beogradski mediji.

Zoran Radović koji je, navodno, video kengura, potvrdio je da ga je video izbliza u svom dvorištu:

- Video sam ga ja, moji roditelji i supruga, i o tome ne mogu ništa više da kažem - kratko je prokomentarisao Radović.

U lokalnim kafanama se uz rakiju raspravlja odakle se ta životinja pojavila u njihovom kraju. Jedni tvrde da je iskočio iz nekog cirkuskog kamiona na putu preko Venčaca koji vodi prema Ibarskoj magistrali, drugi da ga je prošvercovao neki gastarbajter.

Veterinar Dejan Aleksijević navodi da kengur može nastanjivati bilo koje krajeve, pa i Srbiju, ali ne veruje u priču o njegovom postojanju u okolini Aranđelovca.

- Priča da ga je doveo neki gastarbajter je neozbiljna, jer njega nije lako prošvercovati, takođe i da je došao sa kolonom migranata je neozbiljna, bekstvo iz zoo-vrta takođe. I da je tu vremenski uslovi će ga brzo isterati iz šume - navodi Aleksijević.

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoran

    26. oktobar 2016 | 09:55

    Ne verujem u tu vest.Obicna budalestina nekog pijanog ili nadrogiranog.

  • n

    26. oktobar 2016 | 11:09

    Molim SVE ljude i neljude da ako je ova zivotinja stvarno tu DA JE SACUVAJU I NE UZNEMIRAVAJU, drzavu i vlasti da je zastite pomognu da prezivi u nasim uslovima ali da je ne zatvaraju u zooloski vrt. Ovo divno stvorenje nije nista zgresilo vec radi ono sto mu je od Boga dato,neka se hrani cime hoce pustite je ...nzm vise sta bih napisao

  • Kolle

    26. oktobar 2016 | 09:46

    Juce bubamare, danas kunguri a sutra ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA