≫ 

U napadu na školu u Siriji UBIJENO 22 DECE!

- To je tragedija. Sramotno je. Ako je to namerno urađeno u pitanju je ratni zločin - kazao je direktor UNICEF-a Entoni Lejk

  • 7

U vazdušnim udarima koji su pogodii školu u sirijskoj provinciji Idlib, pod kontolom pobunjenika, poginulo je 22 dece i šestoro nastavnika, saopštio je u sredu UNICEF.

Upoznajte SMRTONOSNE I PRELEPE "LAVICE" sa Bliskog istoka koje ulivaju jezu kod džihadista!

- To je tragedija. Sramotno je. Ako je to namerno urađeno u pitanju je ratni zločin - kazao je direktor UNICEF-a Entoni Lejk, prenosi AFP.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, tvrdi da su ruski ili sirijski avioni izveli šest napada u selu Has, uključujući i napad na školu i da je u tim napadima poginulo 35 civila, među njima 11 dece.

Direktor Unicefa ističe da je škola napadana više puta i da je to možda i najsmrtonosniji takav napad od početka rata pre pet godina, prenosi AFP.

Upitan za komentar ambasador Rusije u UN Vitalij Čurkin je rekao:

- To je strašno, strašno. Nadam se da mi nismo bili u to uključeni - prenosi AFP.

Francuska agencija podseća da organizacije za ljudska prava optužuju snage sirijske vlade i Rusije da izvode neselektivne napade na civile.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 4СССС

    27. oktobar 2016 | 08:43

    Још један НАТО-фашистички сценарио!!!

  • Bojs

    27. oktobar 2016 | 10:30

    Pa nase novine nisu ni jednom pohvalili nato samo ruse ksko rusi srsvnili leglo dzihadista ruske zveri sravnili logor isis ruski avioni ruski helikopteri ama samo rusi i niko vise a kad jave poginula deca to nato dosta vise lazi nismo deca

  • victoria

    27. oktobar 2016 | 11:19

    Nije u Evropi, pa nikog nije briga. Licemerni svet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA