≫ 

TURSKI AVIONI SE UPUTILI KA ALEPU, ali su morali da se vrate zbog upozorenja Rusije i Sirije

Turska je 24. avgusta uz podršku međunarodne koalicije počela vojnu operaciju "Štit Eufrata" sa ciljem "čišćenja" grada Džarablus u Siriji od terorista Islamske države

  • 13

Turski avioni su pokušali da uđu u vazdušni prostor Sirije na severu provincije Alepo. Međutim posle upozorenja sirijske i ruske vojske okrenuli su se i otišli, prenosi agencija "Sputnjik".

Jedva izbegnut sudar ruskog i američkog aviona na nebu iznad Sirije

U petak je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu rekao da će se operacija oružanih snaga "Štit Eufrata" nastaviti, sve dok jedinice ne dostignu sirijski grad El Bab.

U sredu ujutro Generalštab Turske je saopštio da je helikopter vladinih snaga Sirije izvršio napade na položaje opozicione Slobodne sirijske armije jugoistočno od grada Mari.

Turska je 24. avgusta uz podršku međunarodne koalicije počela vojnu operaciju "Štit Eufrata" sa ciljem "čišćenja" grada Džarablus u Siriji od terorista Islamske države.

(Telegraf.rs/Izvor:sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miloš

    29. oktobar 2016 | 16:06

    Pazi te drskosti... oni ulaze u vazdusni prostor tudje zemlje i bombarduju.

  • D.d

    29. oktobar 2016 | 16:08

    Nije istina,Laz,i da je tako nebi rusi nego ameri rekli nazad,zato sto nisu u dobrim.odmosima sa amerima posto su sa rusima u dobrim odnosima.

  • Stefan

    29. oktobar 2016 | 14:09

    HAAH erdogane gde si poso, ameri i rusi ce te ispretumbati ako nesto drasticno pokusas.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA