Najteža šunka na "Šunka festu" teška 43 kilograma!

Najteži par šunki, od kojih svaka teži 30 kilograma, prikazao je Miroljub Milovanović iz Novog Slankamena, dok je posebna atrakcija ove manifestacije šunka stara 22 godine, koju je doneo Tomislav Subotički iz Novog Miloševa

  • 0

Najteža šunka izložena na ovogodišnjem "Šunka festu" teška je 43 kilograma i nju je izložila mesara "Kosanović" iz Martinaca, kod Sremske Mitrovice, koja će večeras dobiti plaketu za najveću šunku festivala.

Najteži par šunki, od kojih svaka teži 30 kilograma, prikazao je Miroljub Milovanović iz Novog Slankamena, dok je posebna atrakcija ove manifestacije šunka stara 22 godine, koju je doneo Tomislav Subotički iz Novog Miloševa.

Međunarodni festival šunke i pršute "Šunka fest" u Novom Sadu danas je posetio i narodni poslanik Zaharije Trnavčević, koji je tom prilikom ukazao na to da je neophodno da država preduzme sistemske mere za stabilniju i sigurniju proizvodnju mesa i hrane.

Trnavčević, predsednik stranke "Bogata Srbija", kazao je da podatak da je na ovoj manifestaciji izloženo oko 1.000 šunki i da je priređena izložba ovog delikatesa kakva do sada u Srbiji nije viđena potvrđuje da je šunka kvalitetan proizvod, kojeg mora biti više na domaćem tržištu, ali, kako je rekao, "moramo je spremati i za izvoz".

- "Šunka fest" je zanimljiva ideja koja ima za cilj da afirmiše tradicinalni vojvođanski brend, što svakako treba podržati - rekao je Trnavčević, čija je stranka na parlamentarnim izborima 6. maja nastupala na listi koalicije "Preokret".

"Šunka fest", koji organizuje Udruženje "Vojvođanski prozori" i na kome učestvuje više od 100 izlagača, proizvođača šunke i drugih suhomesnatih proizvoda, sira, rakije, vina, opreme za klaničnu industriju i suvenira, biće zatvorena sutra. Večeras će biti održana svečanost na kojoj će biti dodeljene Povelje šampionima kvaliteta u probnoj grupi šunke.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA