NAJJEZIVIJE ORUŽJE KOJE JE IKAD STVORENO NA ZEMLJI: Zbog njegovih bombi tope se kosti i meso (VIDEO)

Fotograf Njujork tajmsa zabeležio je momenat kad se oblak dima izdigao iznad grada Karemleša, koji se nalazi istočno od Mosula

  • 23

Zvali su ga Vili Pit tokom Prvog i Drugog svetskog rata, ali ovo zlokobno ime krije surovu realnost. Ovo oružje rata favorizuju oni koji žele da nanesu naveću bedu svojim ciljevima. U pitanju je beli fosfor.

KRVAVA BEBA PLAČE I VRIŠTI posle napada hlorom u Siriji. Prizor koji će vam se urezati u sećanje (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Njegov "potpis" je glasan prasak i oblak svetlog belog dima, ali se njegovi efekti najviše osećaju kada njegove hemikalije počnu da padaju s neba. Oni koji se nalaze blizu zone pada, zadobiće teške opekotine od kojih, ako se ikad oporave, će imati ožiljke i biće obogaljeni za ceo život. Žrtve su ispričale da beli fosfor spaljuje meso i kosti.

Beli fosfor je počeo je da se koristi ponovo nakon dugog niza godina, i to u Iraku gde Islamska država i koalicija predvođena SAD bore jedni protiv drugih, a beli oblaci ponovo pune nebo.

Fotograf Njujork tajmsa zabeležio je momenat kad se oblak dima izdigao iznad grada Karemleša, koji se nalazi istočno od Mosula. I dalje nije jasno ko je ispalio ovo opasno oružje iz vazduha, da li SAD, iračkke snage, pešmerge ili ISIS. Grupe za zaštitu ljudskih prava kažu da ko god da je da mora da prestane.

Printskrin: AMC Printskrin: AMC

HOROR: Sirijska vlada HEMIJSKIM ORUŽJEM na CIVILE (FOTO)

- Beli fosfor može da prouzrokuje strašne povrede, opekotine koje prodiru do mišića i kostiju. Postoji mogućnost da se neke od hemikalija odmah spale, a neke počnu da reaguju nakon nekoliko nedelja - rekal je Donatela Rovera iz Amnesti Internešenela.

Ženevska konvencija definiše "zapaljivo oružje" kao "pre svega dizajnirano da zapali objekte ili da prouzrokuje opekotine kod osoba usled vatrenog ili toplotnog dejstva ili kombinacije dejstava, proizvedenih hemijskom reakcijom supstance koja se baca na metu".

Pogledajte video:

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paki

    31. oktobar 2016 | 17:56

    A koliko puta su to ameri po svetu radili pa nikom nista setite se malo rusomrzci

  • OBILIC

    31. oktobar 2016 | 23:18

    Evo ovako sta mislite ko ima moc i pravo da proizvodi oruzje. Drugo ko je vlasnik svih vojnih kapitala u rusiji ili pre sto su bili u americi. Ko investira severnu a ko juznu koreju. Ko placa izbeglice i gura ih u centar evrope. Drugo zasto se bogati ljudi svi pripremaju da dodju na balkan. Ima jos zanimljivih stvari nije tako kako mi vidimo ili zelimo da vidimo

  • Boban

    31. oktobar 2016 | 18:37

    Amerikanci nisu sigurno. Ni u Vietnamu, ni u Japanu, nigde oni nisu radili uzasne stvari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA