MAJA JE OD 12. GODINE U BORDELU, TRI PUTA JE POKUŠALA DA POBEGNE: Istinite priče o užasima kroz koje prolaze ove žene (FOTO)

Bangladeš je jedna od retkih muslimanskih država u kojima je prostitucija legalna, a većina žena iz Kandapare se rodila u bordelu i provela ceo život tamo

  • 1

Kandapara brodel u Bangladešu je najstarija javna kuća u ovoj državi i postoji više od 200 godina. Uništen je 2014. godine, ali uz pomoć nevladinih organizacija je obnovljen. 

GRAD PROSTITUCIJE: U ovom bordelu starom 200 godina rađaju se prostitutke i u njemu umiru (FOTO)

Bangladeš je jedna od retkih muslimanskih država u kojima je prostitucija legalna, a većina žena iz Kandapare se rodila u bordelu i proživela ceo život tamo.

Oni koji podržavaju Kandaparu mišljenja su da je prostitucija takođe posao i da ove žene imaju puno pravo da se time bave. Nakon uništenja bordela u 2014. godini seks radnice su protestovale i tražile nazad svoja prava, te su na sudu pobedili i iseljenje ovog bordela je proglašeno ilegalnim aktom. Prostitutke su ubrzo nakon toga vraćene svojim kućama, u Kandaparu.

Danas je zona bordela odvojena zidom od ostatka grada. Uske ulice, male čajdžinice i ulični prodavci dopunjuju atmosferu u ovoj zoni, a hijerarhija i zakoni koji tu vladaju su potpuno drugačiji od onih u "mejnstrim" delu društva. Ovde su žene slabe, ali i jake istovremeno, a najugroženije su kada tek ulaze u svet prostitucije i tada ih zovu "vezane devojke".

Ovo su njihove priče. 

Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images

Nilupa Jasmin (26) sa svoja dva sina. Nilupa je kao tinejdžerka pobegla od kuće kada su roditelji pokušali da je udaju. Na ulicama Bangladeša je pronašao makro koji je prodao bordelu Kandapara. Redovno je dobijala batine od madam jer je  pokušavala da pobegne i drugi put, ovaj put iz bordela.

- Ne želim više da se bavim prostitucijom. Sada imam dva sina i boriću se jer želim da živim pristojnim životom - rekla je Nilupa koja je iskoristila šansu i pobegla iz sveta prostitucije kada su vlasti demolirale Kandaparu 2014. godine.

PROSTITUCIJA U STAROM BEOGRADU JE BILA LEGALNA: Jednoj "javnoj ženskoj" smo čak digli i spomenik (FOTO)

Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images

Rakha (50) u bordelu živi poslednjih 30 godina.  Kada je imala 20 godina pobegla je od muža koji je zlostavljao. Za nju je Kandapara bordel bio lepo okruženje, ostale radnice su prema njoj bile dobre, a kako je sada jedna od najstarijih, nove devojke je poštuju. Rakha je dobro zarađivala i pre demoliranja je radila kao madam. Za nju je rušenje bordela bila užasna vest, jer je sada sasvim nezaštićena na ulicama Bangladeša i plaši se da bi neko od građana mogao da je prebije.

Maja (35) grli svoju ćerku na slici. Kada je bila veoma mlada njeni roditelji su se razveli, a njena majka se ponovo udala za čoveka koji nije želeo da je prihvati. Kada je imala 12 godina počela je da radi u fabrici i tu je upoznala čoveka koji joj je obećao bolju budućnost i prodao je bordelu. Maja je tri puta pokušala da pobegne i svaki put bi je policija vratila u bordel zbog novčane nagrade koju je njena madam ponudila.

- Život u bordelu je bio užasan. Nisam želela dugo da ostanem tu, ali nisam imala izbora - kaže Maja.

Od demoliranja 2014. godine Maja više ne radi u bordelu i veoma joj je teško da nađe sredstva za život.

NJEMU PLAĆAJU DA IMA SEKS SA PROSTITUTKAMA: Svako bi pomislio da ovaj čovek ima posao iz snova!

 

Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images

- Nije mi više suza ostalo, potpuno sam sama, nemam gde da odem, ne mogu da se vratim roditeljima - kaže Bulboi (25).

Kada je imala 10 godina čovek je pokupio na ulici i prodao bordelu. Uspela je da pobegne i počela da radi nezavisno od bordela, da sama nabavlja klijente.

- Veoma je teško preživeti sa 500 taka (13 dolara) nedeljno. Ponekad imam samo jedan obrok dnevno, a ima dana i kada gladujem - rekla je Bulboi.

Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images Foto: Guliver/Allison Joyce/Getty Images

Asma Rajamoni (13) se igra sa komšinicinim sinom. Asma je rođena u bordelu jer je njena majka tu radila. Odustala je od škole jer su je druga deca maltretirala pošto joj je majka prostitutka. Asma ne želi da radi u bordelu, ali  Kandapara je sada njen dom.

(Telegraf.rs / Izvor: Independent.co.uk)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA