≫ 

MRAČNA TAJNA HILARI KLINTON: Evo šta se stvarno krije u njenim mejlovima (FOTO) (VIDEO)

FBI je u petak uzdrmao učesnike predizborne kampanje najavom da ispituje novu grupu mejlova koji su bitni za slučaj Klintonove

  • 7

Hakovane mejlove Hilari Klinton i njenih saradnika koje svakodnevno objavljuje Vikiliks, poslednjih nekoliko dana pred predsedničke izbore u SAD privukli su posebnu pažnju. Iako je FBI najavio novu istragu, Klintonova kaže da je to "neće skrenuti sa kursa".

KOGA VIŠE VOLITE, TRAMPA ILI KLINTONOVU? Sve o kandidatima za predsednika Amerike. Evo za koga da navijate! (FOTO) (VIDEO)

Neimenovani zvaničnici su američkom CNN-u kazali da bi inicijalni posao na katalogizaciji mejlova glavne saradnice Klintonove Hume Abedin, koji su pronađeni u laptopu njenog supruga bivšeg kongresmena Entonija Vajnera sa kojim se Abedinova razišla, mogao da bude okončan u narednih nekoliko dana.

Američki mediji su ranije objavili da je Vajner bio pod istragom FBI zbog slanja SMS poruka seksualne sadržine 15-godišnjakinji iz Severne Karoline, a mejlovi Klintonove iz perioda kada je obavljala funkciju državne sekretarke SAD pronađeni su u laptopu koji je koristila i Abedinova.

HILARI KLINTON GUBI IZBORE ZBOG SEKS-SKANDALA? Njena desna ruka razvodi se od perverznog muža (FOTO) (VIDEO)

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

FBI je u petak uzdrmao učesnike predizborne kampanje najavom da ispituje novu grupu mejlova koji su bitni za slučaj Klintonove. Huma Abedin, koja sa Klintonovom sarađuje već 20 godina, poslednji put je viđena kako putuje sa Klintonovom u petak, kada je šef FBI Džejms Komi najavio novu istragu o mejlovima samo 11 dana pre izbora 8. novembra.

Ipak, mejlovi koji su objavljeni od šefa izbornog štaba Klintonove, Džona Podeste, pokazuju pravo lice predsedničkog kandidata Demokratske stranke i njenih najbližih saradnika.

GOVORI NA VOL STRITU

Hilari Klinton je navodno rekla da je potrebno imati i “javni i privatni stav” o pojedinim pitanjima, a takođe je kritikovala izborni sistem koji zahteva od kandidata da prikupe ogromne svote novca za kampanju.

U jednom od objavljenih izvoda iz govora, Klinton je rekla bankarima i da oni imaju najbolji položžaj da pomognu u reformi američkog finansijskog sektora i istakla da podržava “slobodnu trgovinu i otvorene granice”.

U imejlovima se navodi da je u plaćenim govorima za kompanije s Vol strita, Klinton rekla da je prihvatljivo da političar ima različite stavove u javnosti i privatno.

GLUPAN BERNI

Podesta je u decembu 2015. poslao mejl Klintonovoj saradnici Niri Tanden o Konferenciji o klimastkim promenama u Parizu, nazivajući senatora Bernija Sandersa, Hilarinog protivnika u unutarstranačkoj trci, "glupanom" jer je napao dogovor.

Povodom taktike za debatu sa Sandersom, Podesta je rekao da ga "treba samleti". Naslov mejla je bio "Prijateljski savet. Bez milosti", koji je poslao jedan od savatnika kampanje i koji piše u njemu da ga "jako slomi koliko god može".

Berni Sanders. Foto: Tanjug / AP Berni Sanders. Foto: Tanjug / AP

BACI SVE MEJLOVE

- Moraćemo da "bacimo" sve te mejlove - napisao je Podesta Klintonovoj pomoćnici Šeril Mils u martu 2015, nedelju dana pre nego što je imala konferenciju za novinare vezano za imejlove koja je slala sa privatnog servera.

- Bolje je to učiniti pre nego kasnije - napisao je Milsovoj.

SUROVA REALNOST IZA TRKE ZA PREDSEDNIKA SAD: Ljudi iz ovog grada neće glasati na izborima jer nemaju novac za autobusku kartu

CNN

U imejlu iz juna 2015. između članova izbornog štaba Klintonove, vidi se da su planirali da dopis o kratkom pregledu dosadašnje kampanje "slučajno" pošalju CNN pre ostalih medija.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Još jedna infrmacija vezano za CNN pojavila se juče. Američka TV stanica prekinula je veze sa političkom komentatorkom i privremenom predsednicom Demokratskog nacionalnog komiteta Donom Brazile, nakon što su procureli mejlovi u kojima se sugeriše da je ona savetnicima Hilari Klinton nudila unapred informacije o pitanju na predsedničkoj debati sa Bernijem Sandersom.

To je saopštio CNN, a prenosi Rojters koji navodi da se Brazileova našla na udaru kritika početkom ovog meseca.

HILARI JE ZLA I VOLI DA RATUJE: Vivijen Vestvud ocrnila demokratskog kandidata za predsednika SAD (VIDEO)

Vikiliks je objavio hakovani mejl iz kojeg se vidi da je ona možda bila ta koja je Klintonovoj kao kandidatkinji Demokratske partije za predsednicu SAD, odala informacije o pitanju koje se ticalo smrtne kazne, a postavljeno je tokom predizborne TV debate koju je CNN organizovao u martu ove godine.

Hilari Klinton i Berni Sanders tokom TV debate. Foto: Tanjug / AP Hilari Klinton i Berni Sanders tokom TV debate. Foto: Tanjug / AP

ISLAMSKA DRŽAVA

Vikiliks je u trećem delu poverljivih pisama Podeste, naveo da je Klintonova jednom navela da Katar i Saudijska Arabija tajno finansiraju Islamsku državu.

- Moramo da iskoristimo svu svoju diplomatiju i tradicionalna obaveštajna sredstva kako bismo izvršili pritisak na vlasti Katara i Saudijske Arabije koji tajno finansiraju i tehnički podržavaju ISIS i druge radikalne sunitske organizacije u regionu"“, navodi Klintonova u jednoj od poruka.

Pored toga, ona navodi da lojalnost kurdskih vlasti Sjedinjenim Američkim Državama može, takođe, da utiče, na dalje korake Saudijske Arabije i Katara.

Da li će ponovno otvaranje istrage uticati na predsedničke izbore, ostaje nam da vidimo za sedam dana kada se i održavaju. Stručnjaci sumnjaju da će imati, ali prema poslednjim anketama Donald Tramp je u blagom vođstvu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baćko

    1. novembar 2016 | 17:53

    Koliko je zlo ova hitlari od nje ništa dobro nemože da se očekuje

  • Mr.O

    1. novembar 2016 | 17:29

    TRUMP NO.1

  • Gekke Joopi

    1. novembar 2016 | 22:47

    Ma da vec jednom umre ovo djubre od vestice i da gori u paklu na tihoj vatri!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA