≫ 

PITON DUG ČETIRI METRA UGUŠIO DVOJE DECE: Kada je otac dečaka ušao u spavaću sobu, zatekao ga je stravičan prizor!

Veruje se da je piton pobegao iz zatvorene prostorije kroz ventilaciju, a tamo je dospeo kroz otvor za ventilator koji je ranije skinut zbog održavanja

  • 3

Nakon što je njegov afrički piton, dugačak oko 4 metra, ugušio dva dečaka koji su došli kod njegovog sina da prenoće, Žan Klod Savoj se suočava sa optužbama za nemar.

Hteo je da uradi SELFI SA PITONOM, a onda se dogodio HOROR! (VIDEO)

Iako je ovaj događaj klasifikovan kao tragična nesreća, kanadska policija je 2015. godine uhapsila Savoja. Mesec dana posle hapšenja, protiv njega je podneta je krivična prijava za nemar jer nije sprečio dve smrti.

Prema izveštajima medija, Savoj je iznajmio stan odmah iznad svog pet šopa "Okean reptila". Na trećem spratu kuće napravljen je poseban prostor gde je stajao piton. Veruje se da je piton pobegao iz zatvorene prostorije kroz ventilaciju, a tamo je dospeo kroz otvor za ventilator koji je ranije skinut zbog održavanja. Zbog težine pitona od 50kg ventilaciona cev se srušila i piton je pao u blizini sobe gde su spavala deca. Sledećeg jutra, oba dečaka su pronađena ugušena. Advokat firme koja se bavi ventilacionim sistemima rekao je da je ta kompanija upozorila Savoja da rupa za ventilator, dok je u toku  održavanje, mora da bude pokrivena. Kako prenosi Toronto Sun Savoj to nije uradio.

Foto: Wikimedia/Tigerpython Foto: Wikimedia/Tigerpython

Afrički piton je zmija koja retko napada ljude.

- Oni ne ubijaju i ovo nema smisla - rekao je Li Parker, zadužen za reptile u zoološkom vrtu.

Neki mediji su saopštili da je policija našla Savoja sa krvlju na rukama, ali je obdukcija pokazala da je uzrok obe smrti gušenje, ne povrede. Kanadska policija je isključila sumnju da se radi o ubistvu. Direktor kentakijskog zoološkog vrta misli da su dečaci, pošto su dan pred smrt posetili farmu i dodirivali različite životinje, pitonu mirisali na hranu.

Držanje afričkih pitona je 1992. godine zabranjeno u Kanadi kada je ta životinja usmrtila 28-godišnjeg čoveka u Bramptonu.

Savoju je bilo dozvoljeno da drži ovu zmiju zato što je njegov pet šop legalno registrovan kao zoo vrt.

Foto: Wikimedia/Ryanvanhuyssteen Foto: Wikimedia/Ryanvanhuyssteen

Nakon što je pitona napustilo društvo za sprečavanje nasilja prema životinjama, federalni zvaničnici su ga doneli Savoju. Oni tada nisi znali da će da čuva zmiju u sobi u kući.

Savoj bi zbog ovoga mogao da bude osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

(Telegraf.rs / Izvor: sputniknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Šurak

    2. novembar 2016 | 15:26

    Zanima me msiljenje onog JungleSrbija ili kako vec, sto gaji zmijurine o ovoj tragediji

  • Jagodinac

    2. novembar 2016 | 14:53

    Dozivotna zatvorska kazna? U Kanadi? Ma hajde. Niko to u ovoj zemlji nije dobio ne pamti se. Ovo je u najgorem slucaju par godina zatvora zbog nemara.

  • Jagodinac

    2. novembar 2016 | 15:26

    Pogresan prevod. Lifetime sentence znaci vreme zivota u zatvoru a ne ceo zivot u zatvoru. Svaka zatvorska kazna je lifetime sentence.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA