SAVO ŽIVI SAM I TEŠKO JE BOLESTAN: Izgubio je porodicu i zdravlje, ali ne i veru u ljude (FOTO)

Savo nema nikoga na svetu, teško je bolestan, a ne gubi veru u ljude i njihovu humanost

  • 13

Savo Petričević (31), živi sam u staroj montažnoj kući u prigradskom naselju Plazulje. kod Brčkog, a boluje od teškog oboljenja bubrega.

JOŠ IMA DOBRIH LJUDI: Na Fejsbuku je čula tužnu priču totalnog neznanca i donirala mu BUBREG!

Nakon što je izgubio roditelje, prvo oca u detinjstvu, zatim i majku ove godine i nakon progona iz Ilijaša 1996. godine skrasio se u otkupljenoj montažnoj kući u okolini Brčkog. Tridesetjednogodišnji mladić za koga sva govore da je izuzetno vredan, od marta ove godine tri puta nedeljno mora da ide na dijalizu. Kaže da sve teže prihvata surovu istinu da ga opaka bolest sprečava da radi.

- Teško mi je bez rada, a znam da ne mogu da radim jer to može da me dokrajči. Kod svakog napora raste mi pritisak pa ni terapija ne pomaže. Nervoza ponekad ubija volju da verujem u dijalizu i san o transplantaciji koja je, svestan sam, moja jedina šansa - kaže Savo koji je drugi najmlađi među 72 korisnika veštačkog bubrega u Brčkom.

Prima 291 marku socijalne pomoći kao obolelo lice i ima osiguranje sa biroa za nezaposlene, a ipak ne gubi nadu u život i ljude: za transplantaciju u Francuskoj treba obezbediti 90.000 maraka.

Foto: ebrcko.net Foto: ebrcko.net

- Da bi bio stavljen na listu čekanja putem mreže moram imati polovinu od te sume. Moji nalazi su, izuzev visokog pritiska, za sada dobro, među najboljima od nas koji smo korisnici dijalize. To mi uliva nadu da mogu da dočekam donora i da se vratim normalnijem životu - govori ovaj usamljeni, mladi čovek.

U njegovoj kućici je uvek čisto i uredno, mada nema pravi šporet.

- Nemam ogrev za furunu i obuću za sneg i to mi je sada veliki problem, ali me greje vera da, bez obzira što sam bolestan i bez porodice, uz dobre i humane ljude ipak neću ostati sam - zaključuje 31-godišnji mladić.

Ako želite, ovom mladiću možete pomoći uplatama na sledeće račune:

Račun za pomoć (KM)

562-004-81322979-39, NLB Banka, Filijala Brčko, SWIFT BIC: RAZBBA22

Devizni račun:

IBAN: BA395620048135966382

NLB Banka, ilijala Brčko, SWIFT BIC:LJBASI2X

(Telegraf.rs / Izvor: ebrcko.net)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA