Produžen rok za prijavljivanje kompozicija na "UNFEST-u 2016"!

Selektor festivala odabraće 6 do 8 finalista koji će nastupiti na finalu UNFEST-a u "STUDIJU M" u Novom Sadu, 8.decembra 2016.god.

  • 0

Programski savet Akustičarskog festivala mladih "UNFEST" produžio je rok za prijavu takmičarskih kompozicija za učešće na "UNFEST 2016" do 28.novembra 2016.god. Uz prijavu, potrebno je poslati i kompoziciju u mp3 formatu, kao i tekst pesme. Prijave se šalju na adresu: konkurs@unfest.info.

Informacije o festivalu možete naći na oficijelnom sajtu festivala: www.unfest.info, a tekst konkursa i online prijavu na: http://unfest.info/konkurs/.

Foto: Promo Foto: Promo

Milan Đurđević, kompozitor i frontmen grupe "Neverne Bebe" koji je izabran za selektora ovogodišnjeg UNFESTA očekuje da i treći UNFEST bude organizovan na visokom nivou, a očekuje veliki broj kvalitetnih kompozicija:

- U pitanju je festival koji promoviše omladinsko stvaralaštvo. Ovo je treći UNFEST po redu i dosadašnja dva su u potpunosti opravdala očekivanja. Svake godine se prijavljuje veliki broj mladih umetnika, tako da je i ove godine već stiglo dosta prijava. S obzirom da je finale pomereno za decembar, Programski savet je odlučio da produži i rok za prijavu, jer je interes festivala da dobije što više kvalitetnijih kompozicija. Među pristiglim prijavama već ima dosta interesantnih radova a želja nam je da svim mladim i kreativnim autorima pružimo šansu da se pokažu. Šest do osam bendova koji posalju najkvalitetnije radove, imaće svoje mesto na finalu III UNFEST-a i nastupiće u sklopu završne manifestacije u  Novom Sadu - rekao je Milan Đurđević.

Uslovi konkursa su sledeći:

a) Konkurs se objavljuje za izvođače sa teritorije Srbije i Republike Srpske koji nemaju objavljeno nijedno zvanično izdanje;

b) Izvođači prijavljuju autorske kompozicije;

v) Muzičke grupe moraju imati minimum 3 člana;

g) Vrsta muzike koja je dozvoljena: pop, rok, džez;

d) Članovi muzičke grupe mogu imati najviše 40 godina;

đ) Instrumenti koji se mogu koristiti su: akustične gitare, akustična ili električna bas gitara, svi gudački instrumenti, svi duvački instrumenti, bubanj, sve vrste udaraljki, usna harmonika, harmonika, klavijature

e) Tekst autorske pesme mora biti napisan na srpskom jeziku ili na drugim jezicima koji su u službenoj upotrebi u Republici Srbiji, u skladu sa Zakonom o službenoj upotrebi jezika i pisama;

ž) Bendovi treba da prilože gotov snimak autorske kompozicije u trajanju od najviše pet minuta i prijavu koja je sastavni deo konkursne dokumentacije;

z) Učesnici festivala čija dela budu odabrana – prenose na "Jednake šanse" sva proizvođačka prava (master prava sa interpretatorskim pravima sadržanim u masteru) na snimku kompozicije i izdavačka (publishing) prava, i kao vlasnik snimka "Jednake šanse" stiču pravo da njihovo delo beleži, umnožava i stavlja u promet bez obzira na oblik i način umnožavanja i stavljanja u promet.  Sva navedena prava "Jednake šasne" stiču, bez posebne naknade, kao isključivi nosilac prostorno, predmetno i vremenski i po broju neograničeno sa pravom da ih bez bilo kakvih ograničenja i posebnih saglasnosti autora prenese na treća lica.

i) Autorske naknade za prava umnožavanja i stavljanja u promet naplaćuju se posredstvom Organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskih prava (u Srbiji – SOKOJ).

j) Odluku o finalistima doneće selektor festivala, odabran od strane Programskog saveta najkasnije do 1.decembra 2016.god.

k) Umetnički savet će odabrati najviše 8 finalista

l) Pobedniku festivala dodeljuje se novčana nagrada u bruto iznosu od 120.000,oo  dinara.

lj) Finale će biti održano 8.decembra 2016.god. u Novom Sadu; Prijave sa kompozicijom slati na mail adresu konkurs@unfest.info, sa naznakom za Akustičarski festival mladih "UNFEST 2016".

Učešćem na konkursu svaki učesnici prihvataju propisane uslove konkursa za takmičarski deo Akustičarskog festivala mladih "UNFEST 2016".

Konkurs je otvoren od 28.novembra 2016.god.

(Telegraf.rs/ PR)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA