SKANDAL: Ukinuli Ulicu Zorana Đinđića

Odluka iz 2003. godine da glavna ulica ponese ime bivšeg premijera nikad nije realizovana, zbog protesta građana koji nisu želeli da se izlažu trošku da menjaju dokumenta, pa je ona juče ukinuta

Glavna ulica u Ivanjici ponovo će se zvati ”Milinki Kušić” umesto “Dr Zoran Đinđić”, kako joj je bio zvaničan naziv od 2003. godine, odlučili su odbornici Skupštine opštine Ivanjica.

TAKO JE GOVORIO ĐINĐIĆ: Zoranove PORUKE koje morate da zapamtite (VIDEO)

U službi za odnose sa medijima Skupštine opštine Ivanjica za N1 kažu da je 2003. godine doneta odluka o promeni imena 54 ulice u Ivanjici, i po toj odluci glavna ulica je trebalo da nosi ime ubijenog premijera.

Ipak, odluka nikad nije primenjana u praksi, nisu postavljene table sa promenjenim nazivima zbog protesta građana koji nisu želeli da se izlažu trošku da menjaju dokumenta.

Spomenik Zoranu Đinđiću će biti podignut na 15. godišnjicu njegovog ubistva!

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

Iz tog razloga na jučerašnjoj sednici ukinuta je odluka iz 2003. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mihailovic

    2. maj 2020 | 09:48

    krivite onog ko je odobrio da se ime ulice da po ovom.

  • SRB2395

    3. novembar 2016 | 11:26

    Ne može se sud istorije donositi godinu dana posle nečije smrti. Mora proći više decenija pre nego što istorija može da donese sud da li je neko zaslužio ulicu ili nije, pogotovo za političare važi

  • Moca

    3. novembar 2016 | 11:54

    Zasto skandal.Najvecem Srbomrzcu.koji je trazio bomardovanje Srbije,da bi ga njegovi prijatelji Nemci doveli na vlast.Djindjic nije bio drzavljsnin R .Srbije,nego BIH.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA