PREOKRET: Iračke snage konačno ušle u Mosul PRVI PUT POSLE 2 GODINE (VIDEO)

Ovo je prvi put da su irački vojnici ušli u Mosul od kada su ekstremisti ISIS-a zauzeli grad 2014. godine. Mosul je poslednje veliko uporište IS u Iraku

  • 0

Iračke snage ušle su u Mosul po prvi put nakon dve godine od kada je taj grad pod kontrolom Islamske države, javio je CNN.

BORITE SE PROTIV BOŽIJIH NEPRIJATELJA, UNIŠTITE GRADOVE NEVERNIKA: Oglasio se vođa džihadista Bagdadi

General Tahsin Ibrahim iz Ministarstva odbrane Iraka za CNN je izjavio da su vojnici 9. divizije iračke vojske ušle u grad, napomenuvši da su osvojili istočni deo Mosula - Intisar.

Iračke antiterorističke jedinice zauzele su pre dva dana zgradu državne televizije u Mosulu, što je dosad najvažniji objekat koji su preuzele od početka ofanzive protiv džihadista Islamske države u tom gradu, izjavio je komandant ove elitne jedinice, javio je Rojters.

Specijalne snage ušle su na periferiju Mosula i napreduju prema centru, uprkos žestokom otporu takozvane Islamske države koja drži grad, izjavio je jedan irački general.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Vojnici su ušli u četvrt Gođali i nalazili su se samo 800 metara od četvrti Karama koja je u samom centru, rekao je general iračkih specijalnih snaga Sami Al Aridi.

Ovo je prvi put da su irački vojnici ušli u Mosul od kada su ekstremisti ISIS-a zauzeli grad 2014. godine. Mosul je poslednje veliko uporište ISIS-a u Iraku. To je i grad iz koga su proglasili "kalifat" do Sirije i njegov gubitak će predstavljati veliki poraz za džihadiste.

Oko 100.000 snaga iz koalicije predvođene Irakom su oslobodili sela u okolini Mosula, ali su samo Iračani ušli u grad.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA