≫ 

OTKRIVENO 13 CRNIH TAČAKA U VRANJU: Na ovim mestima je ljudski život doveden u opasnost

Adekvatna zaštita životne sredine je od osnovne važnosti po ljudsku dobrobit i uživanje osnovnih ljudskih prava, uključujući i samo pravo na život

  • 0

Na prostoru teritorije Vranja, nalazi se trinaest crnih tačaka na kojima je potvrđeno prisustvo teških metala koji potiču od intenzivnog odvijanja saobraćaja i industrije, tvrde u Odboru za ljudska prava iz Vranja.

OVO SU NAJZAGAĐENIJE ULICE U BEOGRADU a svakog dana prolazite kroz njih! (FOTO)

– Nedavno su objavljena istraživanja kvaliteta vazduha u Pčinjskom okrugu koja pokazuju da više od 80 odsto teritorije Pčinjskog okruga ima čist vazduh.

To su brdsko-planinski predeli sa vrlo malo ili bez ikakvih ljudskih aktivnosti. Dobar kvalitet vazduha potvrđen je prisustvom 58 vrsta epifitskih vrsta lišaja u Pčinjskom okrugu – kaže Snežana Milošević, ekspertkinja iz oblasti ekologije.

Adekvatna zaštita životne sredine je od osnovne važnosti po ljudsku dobrobit i uživanje osnovnih ljudskih prava, uključujući i samo pravo na život.

– Na prostoru od nešto manje od 20 odsto nalazi se trinaest crnih tačaka na kojima je potrvrđeno prisustvo teških metala koji potiču od intenzivnog odvijanja saobraćaja i industrije.

Taj prostor zahvata dolinu Južne Morave i autoput Koridor 10 duž kojih se nalazi najveći broj naselja i odvijaju najbrojnije ljudske aktivnosti. Na teritoriji grada Vranja to su Fabrika nameštaja i naselja Ristovac, Kupinince i Ranutovac – istakla je Milošević.

(Telegraf.rs/Izvor: jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA