VUKOVI NAPRAVILI MASAKR: Izgladnele zveri haraju po Jastrepcu i kidaju zubima sve što vide (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

Meštani sela više ne znaju kako da se odbrane

  • 10

Poslednjih dana u dva seoska domaćinstva ispod Jastrepca upadaju vukovi i ubijaju domaće životinje, a samo od kraja avgusta šteta meštana je ogromna, jer vukovi svakog vikenda upadaju u torove.

KRVOLOČNE ZVERI NAPADAJU SVE ŠTO VIDE, NIKO NE SME DA IH UBIJE: Panika u Srbiji, roditelji od straha decu prate svuda

Tako su ovce Radovana Prokića iz Donje Rečice kod Prokuplja dva puta stradale. Poslednji put pre dva dana vuk je tokom noći zaklao i skoro celu pojeo ovcu u toru.

- Kada sam ujutro otišao da ih nahranim imao sam šta da vidim, ovca je više od pola pojedena. Komšija mi je rekao da je prethodne noći video vuka kraj svoje štale, ali je vikao i oterao ga, a pre nedelju dana komšije su videli par kraj puta. Više ne znamo šta da radimo i kako da se zaštitimo - kaže Radovan.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

ČUDO NA PLANINI JASTREBAC: Pronađen nestali starac, PET DANA JE LUTAO PO ŠUMI!

On dodaje da je stanje postalo alarmantno, jer je reč o selu koje je ispod Jastrepca, u kom ranije nije ni bilo pomena o vukovima.

- Najgore je što su kuće jedna do druge i sve su nastanjene, a vukovi obično biraju pustija područja. Nekoliko puta smo se sastajali i razmišljali šta da radimo. Ne smemo da organizuejmo hajku - dodaje očajan Radovan.

I u ostalim selima u okolini zabeleženi su napadi vukova, a šteta je ovih dana sigurno barem deset ovaca u raznim domaćinstvima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA