SMRTNI GREH JE GLASATI ZA HILARI: Crkva u Kaliforniji izazvala buru u katoličkom svetu

- U suprotnosti je sa katoličkim učenjem reći da glasanje za demokrate ili republikance vernike direktno vodi u pakao - rekao je biskup

  • 4

U Sjedinjenim Američkim državama u utorak 8. novembra biće održani predsednički izbori, a crkva bezgrešnog začeća u svom nedeljniku napisala je tim povodom da je "Smrtni greh glasati za Demokrate".

KATOLIČKA CRKVA IZ SAN DIJEGA: Ko glasa za Hilari Klinton, ići će u pakao, jer ona prati Satanu

U nedeljniku piše i da pobačaj, istopolni brakovi, eutanazija i slična politička pitanja nisu za pregovaranje, a što se tiče glasanja za Hilari Klinton dodato je da "Ako vaš biskup, sveštenik, đakon ili župnik kažu da ipak glasate za njih, vi morate otići od njih. Vaša besmrtna duša i vaše spasenje su na kocki."

Prema poslednjim anketama republikanski i demokratski kandidati su izjednačeni. Ova parohija se nalazi u Kaliforniji, saveznoj državi u kojoj prema anketama vodi demokratska kandidatkinja Hilari Klinton.

Dijecezanski biskup San Dijega Robert MekElroj rekao je da parohija, koja je ujedno i glasačko mesto, krši svoje verske obaveze komentarisanjem politike.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

- U suprotnosti je sa katoličkim učenjem reći da glasanje za demokrate ili republikance vernike direktno vodi u pakao. Katolička crkva ne podržava ni jednog kandidata i ne koristi parohijske i verske medije da bi izrazila podršku nekom kandidatu ili partiji ili se uključila u političku aktivnost na bilo koji način - rekao je biskup.

Pastor parohije, Ričard Perozić, nije odgovarao na pozive, ni na e-mailove.

Dijeceza će se takođe pozabaviti i tekstovima protiv pobačaja i "oslobođenjem poreza organizacija koje se bave određenim političkim aktivnostima", pritom takođe imajući na umu Hilari Klinton i njenu fondaciju "Clinton Foundation".

- Satana je zaveo mnogo hrišćana da promene svoje hrišćanske vrednosti u one svetovne. Satana to čini kroz taktike kojima bi nas odveo od Božje nauke - istakao je Saul Alinski povezujući ih sa stvarima koje je rekla Hilari Klinton: "Duboko uvrežene kulturološke norme, verovanja i temeljne predrasude moraju se promeniti".

(Telegraf.rs / Izvor: index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CM

    7. novembar 2016 | 13:24

    Ko glasa za satanistu kilari i demonkrate glasa za 3. svetski rat i propast čovečanstva.

  • Doly

    7. novembar 2016 | 13:06

    Amin!!!

  • Miki

    8. novembar 2016 | 10:29

    @Antifamo Sto se bunis pa ova vlast ne radi nista po pitanju pedofila kod nas. Pomozi da ovi nasi pedofili imaju smrtnu kaznu a ne da gledas u "tudje dvoriste".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA