≫ 

Pao zbog "Gorčila" i "Warcrafta": Više od DVE HILJADE piratskih diskova čuvao u stanu!

Sumnja se da je krivično delo izvršio tako što se putem Internet mreže u dužem vremenskom periodu oglašavao radi neovlašćenog umnožavanja i prodaje autorskih dela domaće i strane kinematografije, serija i slično, koje je na teritoriji Srbije uz novčanu nadoknadu isporučivao putem kurirskih službi

  • 1

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave kriminalističke policije su, u saradnji sa Posebnim tužilaštvom za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, sprovodeći mere zaštite prava intelektualne svojine uhapsili N.I. (1976) iz Beograda, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela ili predmeta srodnog prava.

Pripadnici MUP najavljuju više akcija koje za cilj imaju sprečavanje piraterije i neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela ili predmeta srodnih prava, a nakon apela Unije diskografa Srbije, referentne organizacije koja se bori za zaštitu autorstva, diskografije i promociju originalnih vrednosti.

SPECIJALNI SUD U BEOGRADU: Nastavlja se ponovljeno suđenje Darku Šariću

Sumnja se da je krivično delo izvršio tako što se putem Internet mreže u dužem vremenskom periodu oglašavao radi neovlašćenog umnožavanja i prodaje autorskih dela domaće i strane kinematografije, serija i slično, koje je na teritoriji Srbije uz novčanu nadoknadu isporučivao putem kurirskih službi.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija, kod osumnjičenog N.I. pronađeni su najnoviji filmski hitovi domaće i strane produkcije, poput filmova ’’Gorčilo’’, Warcraft 2016, oprema za neovlašćeno umnožavanje optičkih kompakt medija, kao i do sad utvrđena količina od preko  dve hiljade filmskih naslova, od kojih su 374 autorska dela domaće kinematografije.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden Posebnom tužilaštvu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA