DALI PRIMER CELOJ ZEMLJI: Pripadnici VBA zaveštali svoje organe (FOTO)

Pripadnici VBA potpisali su danas 26 donorskih kartica za zaveštanje organa na VMA

  • 1

Pripadnici Vojnobezbednosne agencije (VBA), na čelu sa direktorom VBA brigadnim generalom Petrom Cvetkovićem, u okviru akcije obeležavanja Dana ove agencije, potpisali su danas 26 donorskih kartica za zaveštanje organa na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA).

PODRŠKA TRANSPLANTACIJI: Vučić ZAVEŠTAO ORGANE

Goste iz VBA pozdravio je zamenik načelnika VMA pukovnik prof. dr Dragan Dinčić. On je zajedno sa koordinatorom VMA za transplantaciju i načelnikom Grupe internih klinika pukovnikom prof. dr Đokom Maksićem zahvalio prisutnima na humanom činu koji ima za cilj popularizaciju i unapređenje programa kadaverične transplantacije.

Program zaveštanja organa i izdavanja donorskih kartica u Srbiji pokrenut je 2002. godine na Vojnomedicinskoj akademiji u cilju popularizacije i unapređenja programa kadaverične transplantacije. Radi se o dobrovoljnom, neprofitnom, pismenom pristanku poslovno sposobne i uračunljive osobe da se u slučaju smrti njeni organi mogu uzeti radi presađivanja drugoj osobi u svrhu lečenja.

ISPOVEST MILANA SREDOVIĆA: Mislio sam da sam umoran, a u stvari me je ubijao koksaki virus. Sada imam novo srce! (FOTO) (VIDEO)

Foto: Promo Foto: Promo

Pristupni obrasci mogu se popuniti lično na Vojnomedicinskoj akademiji ili poručiti telefonom na željenu adresu svakog radnog dana od 12 do 15 časova na telefon 011 - 3608 - 466 u Odeljenju za odnose sa javnošću VMA na petom spratu. Više informacija može se naći na sajtu ove zdravstvene ustanove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    8. novembar 2016 | 16:21

    Laz. Brat mog najboljeg prijatelja je umro od raka grla, a da uzivotu nije pusio, pio i koristio bilo koje poroke. Njegov zivot se sastojao od: biciklizma, kosarke, trcanja, studiranja i svega sto sacinjava zivot sportiste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA