OVO SU ELEKTRONSKE GLASAČKE KUTIJE U AMERICI: Da li hakeri mogu da provale u sistem i izaberu predsednika? (FOTO)

Čitav izborni sistem u SAD je beznadno decentralizovan i razbacan po čitavoj zemlji

  • 0

Šta god da je Tramp mislio kad je najavio moguću prevaru na predsedničkim izborima, svakako je samo još produbilo ionako već neviđeno duboku provaliju u američkom društvu između pristalica ovih predsedničkih kandidata. Jer ako njihov miljenik ne pobedi izbornim listićima, znači li to da će pobedu morati da osvoji drugim sredstvima?

(UŽIVO) AMERIKANCI BIRAJU 45. PREDSEDNIKA, TRAMP ILI HILARI: Glasao i Donald, problemi na glasačkim mestima (VIDEO) (LIVESTREAM)

Nedavni prodor u središnji računar Demokratske stranke Hilari Klinton je i drugoj strani pokazalo kako se u današnje doba komunikacija više ne čini sigurnom.

Dejvid Beker iz Središta za elektronske izume i istraživanje u Vašingtonu objašnjava da ko god uopšte govori o lažiranju američkih izbora pomoću računara - očito uopšte ne zna kako tačno funkcionišu izbori u toj golemoj zemlji.

Naime, čitav izborni sistem u SAD je beznadno decentralizovan i razbacan po čitavoj zemlji.

Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images Foto: Guliver/Chip Somodevilla/Getty Images

A računari na kojima se i zbrajaju lokalni podaci ne samo da u pravilu nemaju pristup internetu, nego uopšte nisu ni u kakvoj mreži.

Foto: Guliver/George Frey/Getty Images Foto: Guliver/George Frey/Getty Images

(Telegraf.rs / Dojče vele)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA