Drina se probudila, još je opasnija kako je pala noć! (VIDEO)

Postoji bojazan da će, ako se ne prekine rad Hidroelektrane "Mratinje", verovatno doći do poplave u Foči, te da su iz Crne Gore dobili informaciju da će se do 21.00 čas smanjiti kapacitet protoka vode kroz turbine

  • 4

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić rekao je večeras da vodostaj reke Drine u Foči i dalje raste i da je situacija vrlo kritična. On je apelovao da je potrebno zaustaviti rad Hidroelektrane "Mratinje" na reci Pivi u Crnoj Gori.

Uništena magistrala u Crnoj Gori: Uznemirujući snimak vode koja odnosi asfalt (VIDEO)

– Zvali smo Republički štab Civilne zaštite, koji je reagovao i zvao Ministarstvo za vanredne situacije Crne Gore. Mi tražimo da se zaustavi rad Hidroelektrane na Pivi, da bi se smanjio vodostaj Drine. Obavestili smo i naše Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva i "Elektroprivredu Srpske", a dopis sa istom molbom uputili smo i "Elektroprivredi Crne Gore" – rekao je Mašić.

On je izrazio bojazan da će, ako se ne prekine rad Hidroelektrane "Mratinje", verovatno doći do poplave u Foči, te da su iz Crne Gore dobili informaciju da će se do 21.00 čas smanjiti kapacitet protoka vode kroz turbine, a da će do ponoći pogasiti sve turbine.

Rafting kamp "Tara raft" na Bastasima je poplavljen, a malo nedostaje da voda poplavi akva park "Ušće" u Foči. Spasilačke službe u Foči su u pripravnosti, a stanovništvu u priobalju je upućen apel da evakuišu imovinu. Usled velikih padavina u Crnoj Gori povećan je vodostaj reke Tare, a Hidroelektrana na Pivi radi punim kapacitetom.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nn

    8. novembar 2016 | 22:15

    Crna Gora nema Ministaratvo za vanredne situacije, pa ja ne znam koga su ovi zvali.

  • Bachkimi

    8. novembar 2016 | 22:30

    Mi Albanci i Crnogorci no andersten srpski sa nama samo Americki!

  • Nn

    9. novembar 2016 | 11:53

    Nisi drino sve save i dunava jacasi Od svih rijeka ,nekd si bila krvava Drina sad plavi bez milosti bog vraca mrtve duse ostale u drini....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA