ON ĆE BITI TRAMPOVA DESNA RUKA: Najkonzervativniji republikanac u istoriji Amerike postaje potpredsednik ove zemlje (FOTO)

Izabrani potpredsednik SAD Majkl Pens, izjavio je danas, povodom pobede republikanca Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, da su građani SAD rekli svoje

  • 4

Majkl Pens, političar i advokat, izabran je za 48. potpredsednika SAD, a od 2013. godine bio je guverner američke savezne države Indijane.

STARE FOTOGRAFIJE DONALDA TRAMPA: Ovako je izgledao pre nego što je ušao u trku za predsednika!

 Majkl Pens je izjavio danas, povodom pobede republikanca Donalda Trampa na američkim predsedničkim izborima, da su građani SAD rekli svoje.

- Građani Amerike su rekli svoje - rekao je Pens, a prenosi Rojters.

On je dodao da će Trampovo vođstvo i vizija Ameriku ponovo učiniti velikom.

Pens je član Republikanske stranke. Bio je predstavnik iz 6. kongresnog okruga Indijane od 2001. do 2013., a bio je i na funkciji predsedavajućeg Republikanske konferencije Predstavničkog doma od 2009. do 2011. Po svom svetonazoru Pens je konzervativac i pristalica pokreta Čajanke.

Foto: Wikipedia/Pete Souza Foto: Wikipedia/Pete Souza

Prema veb sajtu 538 Pens je najkonzervativniji potpredsednik u istoriji Amerike, a uzor mu je Dik Čejni, 46. potpredsednik Amerike.

Ovo su prve Trampove reči nakon što je postao američki predsednik!

Njujork Tajms je objavio da je Pens kontaktirao Trampa neposredno pred izbore i rekao mu da će morati da se snađe u narednih 48 sati jer on smatra da nije efektivna zamena za njega. Posle toga je Pens izjavio za CNN da je "laž da je i u jednom trenutku želeo da odustane od svoje uloge i da je nominacija za potpredsednika najveća čast koju je ikada doživeo".

Kao guverner Pens je neuspešno pokušao da spreči dolazak Sirijskih izbeglica u Indijanu. U februaru 2016. godine federalni sud je doneo odluku da je Pensova zabrana sredstava za lokalne NGO organizacije za pomoć izbeglicama neustavna.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Pens je takođe izjavio da "podržava Trampov poziv da se suspenduju imigracije u zemljama koje su pod uticajem terorizma i da takve imigracije predstavljaju u ovom trenutku pretnju za Ameriku".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs / Izvor: Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    9. novembar 2016 | 21:12

    Inače, guverner Pens je bio član tzv. Srpskog kokuza tj. naše lobističke grupe u SAD u vreme kada smo je imali.

  • Mislilac

    10. novembar 2016 | 08:54

    Ovaj čovek (Tramp) će uništiti Ameriku, upamtite to.. Čovek nije jednostavno za predsednika, nema nikakvog političkog iskustva, a i zagovara politčku mržnju prema muslimanima... Daj Bože da grešim ali mislim da je tako...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA