ALBANCI S KOSOVA KUKAJU I PLAČU: Pljuju Trampa i Melaniju zbog Srbije (FOTO)

Građani Albanije i Kosova na društvenim mrežama iskaljuju svoj bes što Klintonova nije pobedila

Donald Tramp pobedio je na predsedničkim izborima Hilari Klinton i biće 45. lider SAD. Mnogi koji su navijali za bivšu državnu sekretarku su razočarani, a među njima su posebno očajni Albanci s Kosova. Otišli su toliko daleko da su pisali komenatre i za Melaniju Tramp, jer je iz Slovenije i smatraju da će američka politika biti sad bliža Srbiji.

(UŽIVO) DONALD TRAMP JE 45. PREDSEDNIK SAD: Ovo je osveta belačke radničke klase, tvrde stručnjaci (FOTO) (VIDEO)

- Patimo zato što će srpsko-slovenska dama imati negativan uticaj na nas. Ali država koje je velika i moćna kao Amerika ne može da bude u rukama pojedinca i da promeni pravac u svojoj spoljnoj i unutrašnjoj politici.  Živela Albanija! - napisao je Fejsbuku Gerhard Canellari.

Printskrin: Facebook/Edi Rama Printskrin: Facebook/Edi Rama

MELANIJIN ZAVIČAJ SLAVI TRAMPOVU POBEDU: Seva u Sevnici, ovako se raduju uspehu slovenačkog zeta (FOTO)

- Američki narod je danas napravio svoj izbor. Veliki prijatelj Albanije, Kosova i svih Albanaca Hilari Klinton nije uspela da postane prva predsednica u istoriji - rekao je albanski premijer Edi Rama.

Premijer Albanije Edi Rama čestitao je Donaldu Trampu pobedu na američkim izborima za predsednika, ali i izrazio žaljenje što veliki "prijatelj Kosova i Amerike Hilari Klinton nije uspela". Albanski premijer je uprkos tome izjavio da će odnosi između dve zemlje nastaviti da jačaju u interesu zajedničkih vrednosti. Međutim u postu na Fejsbuku, on je rekao ipak naglasio da veliki prijatelj Albanije i Kosova, Hilari Klinton nije uspela.

Foto: Profimedia, AFP Foto: Profimedia, AFP

Isto mišljenje ima i predsednik Kosova Hašim Tači koji je takođe čestitao Trampu, ali je dodao da će zauvek ostati zahvalan kandidatkinji demokrata Hilari Klinton na, kako je rekao, "pruženoj podršci kosovskom narodu i državi Kosovo".

- Svesni vodeće uloge Sjedinjenih Američkih Država na međunarodnoj sceni, ubeđen sam da će se izabrani predsednik, s velikom odgovornošću, baviti mnogim izazovima na globalnom nivou - objavio je Tači na svom Fejsbuk nalogu.

Kao i svoji lideri, građani Albanije i Kosova slično misle i na društvenim mrežama iskaljuju svoj bes što Klintonova nije pobedila.

- Moji dragi Albanci, SAD je upravo izabrao proruskog, anti-NATO predsednika. Ovo je najgori mogući ishod za Kosovo - napisala je Hana Marku na Tviteru.

Kada je čula da je Tramp pobedio, Alisija Strong napisala je da se seli na Kosovo sa svojim mužem, ali je dobila savet od Vldeta Aliuja.

- Ne žurite, možda Kosovo neće postojati pod vladavinom Trampa.

Genta Prekazi napisala je da će na Kosovu biti žalost zbog poraza Klintonove nedelju dana.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Neki su ipak bili i optimistični.

- Čestitke američkom narodu! Plavo ili crveno, SAD će uvek biti saveznik broj 1. i prijatelj Kosova.

- Preskočiću podršku i verujem da će Amerika ići putem razvoja! - napisao je Edmond Ndreu na Fejbuku ispod čestitke Edija Rame.

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zagondzija

    9. novembar 2016 | 16:18

    Ako im je Klintoncina dala kosovo zasto ga Tramp ne bi nama vratio ziveo Tranp i Putin

  • Hermes

    9. novembar 2016 | 15:44

    Šiptarima je lako da promene dres; sada će skinuti "kip" Bila, a postaviti statuu Trampa!

  • Janez

    9. novembar 2016 | 16:11

    Placite Albanci, placite, mi cemo vam kupiti papirne maramice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA