Za samo dva sata više od 2.000 zahteva za nove zdravstvene knjižice putem interneta

Prijavu su poslali bez previše muke oni koji su bili strpljivi

  • 3

Rad nacionalnog portala e-Uprava, juče je bio otežan. Pristigao je ogroman broj zahteva za izdavanje nove elektronske kartice zdravstvenog osiguranja.

Stigle nove elektronske zdravstvene knjižice!

Više od 2.000 građana, podnelo je zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu u roku od dva sata, otkako je ta usluga puštena u rad.

Prijavu su poslali bez previše muke oni koji su bili strpljivi.

- Tri sata sam juče pokušavala da podnesem zahtev - priča Julijana za Novosti.

Stranica dugo nije mogla da mi se učita. Pokušavala sam na svako pola sata da uđem na sajt e-uprave. Onda mi je bilo potrebno vreme da se regrutujem. Uputstva su, srećom, dobro napisana, ali me je malo poslednji korak oko uplatnice zbunio. Odnosno tačan iznos koji je trebalo da uplatim ukoliko su preko mene osigurane i moje ćerke - dodala je ona.

Ne morate da čekate u kilometarskim redovima, uskoro zdravstvene knjižice stižu na kućnu adresu!

Ako niste uspeli do sad da podnesete zahtev za zamenu stare zdravstvene knjižice za novu elektronsku karticu, to mogu da urade preko sajta e-Uprave.

Registrujte vaše podatke na sajtu www.euprava.gov.rs, tako što ćete ukucati svoje podatke: ime, prezime, JMBG, adresu stanovanja, brojeve telefona. 

Potrebno je izabrati ispostavu, a zatim uneti podatke o nosiocu osiguranja, odnosno LBO broj. Možete izabrati da li želite da vam zdravstvena knjižica bude izrađena na latinici ili na jeziku nacionalne manjine, ali i da odaberete da li želite da vam stigne u ispostavu ili na kućnu adresu.

Kada se zahtev podnese, na novootvorenoj stanici biće prikazani podaci za uplatu troškova za izdavanje kartice, ali i napomena da se uplati tačan iznos, kako bi sistem prepoznao uplatu.

(Telegraf.rs/Izvor: Novosti))

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dekson

    11. novembar 2016 | 10:41

    Pa sta se hvalite sa tim zahtevima? Izdaj te te zdravstvene knjizice ljudima na vreme a ne se hvalite sa zahtevima a sve kasni i nista ne cunkcionise sa tim novim zdravstvenim knjizicama!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA