OTROVNE KAŠICE ZA BEBE I DALJE U PRODAJI: Umesto da ih povuku, stavili ih na sniženje! (FOTO)

Cena hrane za bebe dodatno je snižena za 20 dinara i plasirana roditeljima, što je u najmanju ruku za moralnu osudu, ali ima osnova i za pokretanje krivične odgovornosti

  • 57

"Juvitana" kašice za decu proizvođača "Swisslion Takovo" povučene su sa tržišta jer je Ministarstvo zdravlja utvrdilo da se u sedam njihovih proizvoda nalaze pesticidi, ali i pored te odluke ova hrana za bebe se i dalje nalazi na rafovima i to po sniženim cenama!

PAŽNJA: Ove kašice su pune otrova, roditelji, nemojte da ih DAJETE DECI!

Naime, u pojedinim beogradskim trgovinskim lancima u ponudi se mogu naći otrovne kašice, koje u okviru akcije umesto 149.99 dinara koštaju 129.99 dinara.

To što se proizvodi na kojima su utvrđeni nedostaci nude najosetljivijoj grupi - bebama, Petar Bogosavljević iz Zaštite potrošača Beograda ocenjuje kao skandalozno i neverovatno, te apeluje da se slučaj prijavi sanitarnoj inspekciji.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Prema evropskom i međunarodnom pravilniku takva hrana bi momentalno trebalo da bude povučena iz proizvodnje i iz prometa. Trgovac i proizvođač su dužni da preduzmu najhitnije intervencije kako bi se neispravan i po zdravlje rizičan proizvod što pre sklonio iz ponude. Međutim, ovde imamo situaciju da je cena hrane za bebe dodatno snižena za 20 dinara i plasirana roditeljima, što je u najmanju ruku za moralnu osudu, ali ima osnova i za pokretanje krivične odgovornosti - rekao je on i naglasio da je trgovac dužan da u slučaju da nije reč o istoj seriji to istakne na vidljivom mestu kakoo ne bi došlo do zabune javnosti.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Da podsetimo, Swisslion Takovo je počeo sa povlačenjem proizvodnje Juvitana kašica već 3. novembra. U pitanju su sedam vrsta ukusa u ambalaži od 190 grama, kruška – sa rokom upotrebe do 25.01.2019. godine, jabuka i kruška – sa rokom upotrebe 26.01.2019. godine, kajsija i kruška –  sa rokom upotrebe 03.03.2019. godine, banana i jabuka – sa rokom upotrebe 21.07.2019. godine, šljiva – sa rokom upotrebe 13.12.2017. godine, breskva i jabuka – sa rokom upotrebe 07.12.2017. godine i jabuka i banana – sa šećerom (125ml) sa rokom upotrebe 17.02.2018. godine.

(S.I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    11. novembar 2016 | 14:49

    Kasica za bebe otrovna,u vlaznim maramicama za bebe pronadjeni stetni sastojci...A sta mi odrasli tek da ocekujemo da se nalazi u proizvodima koje mi konzumiramo?

  • dusan

    11. novembar 2016 | 13:40

    da ima zakona i reda u ovoj zemlji i da neko sme trebao bi te trgovinske lance da zatvori na godinu dana.ovako nam prodaju sta hoce jer im se moze.

  • Dend

    11. novembar 2016 | 13:39

    Sto kukate na " JUVITANU" gde su drzavno pravni organi da zastite potrosace ? (ako uopste postoje)?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA