PRAVO ČUDO U APATINU: Stigla mu kazna zbog telefoniranja tokom vožnje, a nema ni MOBILNI ni AUTO

- Nije mi krivo zbog 5.000 dinara, koliko mi je krivo zbog nepravde - objasnio je Vinko Brdarić (69) iz Apatina

  • 25

Vinko Brdarić (69) iz Sonte kod Apatina platio je saobraćajnu kaznu zbog telefoniranja tokom vožnje, iako ne poseduje automobil niti mobilni telefon.

Ako ne platite račun za mobilni, nećete moći da uradite mnogo veću, životnu stvar!

Kako Alo prenosi, kazna mu je upućena zbog vožnje ulicama Beograda, gde nije bio poslednjih 40 godina.

- Bio sam šokiran kada sam došao da registrujem traktor. Rekli su mi da pre toga moram da platim saobraćajni prekršaj od 5.000 dinara koji sam tobože načinio u Beogradu. Tamo sam poslednji put bio na fudbalskoj utakmici još kad je Džajić igrao. Nemam ni mobilni, niti vozim "jugo", koji se vodi na moju suprugu, a koja takođe nikad nije vozila u Beogradu - kaže Brdarić, koji je kaznu platio, jer je morao da vozi traktor na svoje njive, a potom se zainatio da bar upozori vozače kakvih sve smicalica ima.

U apatinskoj policiji su mu rekli da kod njih taj prekršaj nije evidentiran i uputili su ga da pozove Sud za prekršaje u Beogradu. I zaista, u kompjuterskoj evidenciji stoji da je vlasnik "juga", koji se vodi na njegovo ime, prezime i matični broj, a evidentiran je kao prekršilac saobraćajnih propisa u Beogradu.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

- Gospođa sudija je bila ljubazna, rekla mi je da svi podaci pripadaju baš meni, ali da, ako želim više da saznam o ovom slučaju, moram da odem u Beograd i tužim policiju. Šta će to meni, kada bi me put, sudski troškovi, dugotrajan postupak, advokati i ostalo koštali više od tih 5.000 dinara kazne - kaže Brdarić za "Alo".

On još napominje da je kazna napisana 6. marta i da on nikada nije dobio opomenu da je plati, kao i da je prošle godine u oktobru bez problema registrovao traktor.

- Nije mi krivo zbog 5.000 dinara, koliko mi je krivo zbog nepravde. Jedino što mi pada na pamet je da je drugi vozač napravio prekršaj, ali da je imao neku vezu, pa su našli moje podatke i prebacili kaznu na mene - nagađa Brdarić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Doktor

    14. novembar 2016 | 14:41

    Iskreno...idao bih dotle da tuzim Srbiju i ored Strazburom ako treba...pa bi mi sve platili i to s kamatama...

  • zoran

    14. novembar 2016 | 13:17

    Imao sam i ja takvu situaciju. Dok nisam otisao registrovati auto nista nisam dobio. Kad sam otisao u sud nasao da se u predmetu spominju dva imena i prezimena i dva maticna broja koja nisu moja. Ulozio prigovor i odbili iz razloga da nije predvidjeno da se u prigovoru odlucuje da li sam ja ucinio ili ne , vec da li je pravilno odredjena zamena novcane kazne zatvorom. Iako sam pokazao pasos da nisam bio u Srbiji, uputili da nadjem prekrsajni nalog, jer na ovom u sudu se nista ne vidi, cak ni koja stanica je to uradila.Posto je to mukotrpan posao,a ja ne mogu dotle da registrujem auto, uplatio sam, iako nevoljno. Sve ovo je nastalo nakon izmena zakona i biti ce jos toga i bilo bi vreme da propise pisu ljudi koji znaju, a ne oni koji misle da znaju.

  • caca

    14. novembar 2016 | 12:10

    Stvasta!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA