UŽAS: Još osam proizvoda bebi "Juvitane" sadrži PESTICIDE, ne dajte ih deci!

Fabrika dečje hrane "Juvitana" u Inđiji obustavila je u subotu 12. novembra proizvodnju, posle informacija iz Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima nađeni pesticidi

  • 11

Ministarstvo zdravlja trenutno proverava da li su sporne serije kašice dečje hrane Juvitana povučene sa tržišta, potvrdio je danas agenciji Tanjug u ministarstvu zdravlja. Uz sedam proizvoda koji su već povučeni sa tržišta, na novom spisku neispravnih proizvoda "Juvitane" sada se nalazi još novih osam.

SWISSLION TAKOVO IZMEŠTA FABRIKU: Sele proizvodnju ako se dokaže da su dečje kašice opasne

OTROVNE KAŠICE ZA BEBE I DALJE U PRODAJI: Umesto da ih povuku, stavili ih na sniženje! (FOTO)

Kako su naglasili u tom ministarstvu, ukoliko se u prodaji nađu sporne serije kašice one će odmah biti povuče i oduzete, a protiv prodavca će biti podneta prijava, jer je to procedura koja sledi nakon izdavanja naloga o povlačenju.

Naglašavaju da trenutno inspekcija Ministarstva zdravlja proverava, da li spornih kašica ima u prodavnicama, tržnim centrima i apotekama, a da posebna inspekcija iz Vojvodine u fabrici dečje hrane Juvitana u Inđiji proverava da li su ostale serije sporne.

Uz sedam proizvoda koji su već povučeni sa tržišta, na novom spisku neispravnih proizvoda "Juvitane" sada se nalazi, kako piše Blic, još i ovih osam:

1. Juvitana – dečja kašica sa šećerom, jabuka i višnja, rok upotrebe 03.03.2019.

2. Juvitana – dečji voćni nektar sa šećerom, kruška, rok upotrebe 22.12.2017.

3. Juvitana – dečji kašasti voćni nektar sa šećerom, jabuka i višnja, rok upotrebe 13.12.2017.

4. Juvitana – dečja kašica sa šećerom, jabuka, brusnica i borovnica, rok upotrebe 05.02.2019.

5. Juvitana – dečja kašica sa šećerom, jabuka, rok upotrebe 07.12.2017.

6. Juvitana – dečja kašica sa šećerom, šljiva, rok upotrebe 08.06.2019.

7. Juvitana – dečja kašica sa šećerom, kajsija, rok upotrebe 15.06.2019.

8. Juvitana – dečji bistri sok, jabuka, 06.12.2017.

Fabrika dečje hrane "Juvitana" u Inđiji obustavila je u subotu 12. novembra proizvodnju, posle informacija iz Ministarstva zdravlja da su u njenim proizvodima nađeni pesticidi, koji ne odgovaraju zakonskim propisima.

Zabrana proizvodnje trajaće, kako je tada saopštio poslovni sistem "Svislajon Takovo", dok akreditovane laboratorije ne ispitaju zdravstvenu ispravnost sirovina i gotovih proizvoda koji se nalaze na lageru u fabrici.

Sanitarni inspektori Ministarstva zdravlja naložili su 10. Novembra povlačenje sa tržišta "Juvitana" kašice za bebe fabrike "Svislajon - Takovo", jer je u njima nađen veći broj određenih vrsta pesticida, nego što je dozvoljeno.

(Telegraf.rs / Tanjug / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko&Slavko.

    14. novembar 2016 | 17:37

    Pa dobro,gde je ta sanitarna.? Sada mi treba da čitamo novine i tako da čuvamo zdravlje,jer su novinari to otkrili.Hvala za inf.ali neka i struka nešto radi.Ako je sve to istina?Da nije neki tajkun tu upleo prste ili konkurencija...!!!

  • Mako

    14. novembar 2016 | 17:09

    Sve što jedemo prepuno prsticida,ništa novo.

  • mrvica

    14. novembar 2016 | 18:46

    Jel im nije stalo do nas? Jel kontrolise neko kontrlise to voce na pijaci? U radnjama ... Mi i to jedemo! Jedemo i pekmeze, pijemo i sokove ... Hocete veci natalitet, a od rodjenja nas trujete! KAKO VAM NIJE ŽAO???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA