Policajac sa Novog Beograda pokušao samoubistvo u vozilu pored stanice

Koristio je službeno oružje, zadobio je teške telesne povrede

  • 7

Jedan policijski službenik pokušao je u ponedeljak da izvrši samoubistvo, saopštio je Sindikat srpske policije, ocenjujući da je 'crna serija samoubistava policajaca' prouzrokovana stresnim situacijama kojima su izloženi, egzistencijalnim problemima kod kuće i teškim uslovima rada na službi.

TRAGEDIJA NA ZRENJANINSKOM PUTU: Poginuo pešak

- Kolega iz PS Novi Beograd zadobio je teške telesne povrede. Pokušaj je izvršio naravno iz službenog oružja, u uniformi, u putničkom vozilu, parkiranom neposredno pored policijske stanice - navodi se u saopštenju SSP.

- Stresne situacije kojima su izloženi policijski službenici, dodaje se, suočavanje sa nasloženijim zadacima koji često zahtevaju upotrebu sredstava prinude, svakodnevno nošenje vatrenog oružja, loši uslovi rada i teška materijalna situacija usled malih zarada, uzroci su sve češćih samoubistava policajaca - piše u saopštenju.

Zamenika predsednika Sindikata srpske policije Mileta Lazarević traži hitno preduzimanje sveobuhvatnih mera.

- I ovog puta moramo podsetiti javnost, ali i nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova da je neophodno hitno preduzimanje svih potrebnih mera na jačanju psihološke službe Ministarstva i otpočinjanje istinske i efikasne prevencije - kaže Lazarević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca jovic

    15. novembar 2016 | 00:05

    Nema ovo veze sa stresnim situacijama na poslu, vec sa materijalnom situacijim znam dosta policajaca oce stan jel stanuju u domunimaju porodice a jedna plata i a placaju kiriju i nemoze da izdrzi da placa sve... nije tubdrzava nista kriva odnosno policija jednostavno nemoze da im daju stamove tek tako

  • blade

    15. novembar 2016 | 05:57

    Ko nije radio u policiji ili u zatvoru ne moze da razume puno stvari...poslovi koji vremenom lome psihu i najjacih ljudi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA