SWISSLION TAKOVO: Naše kašice za bebe su ispravne!

U tri proizvoda, prema analizama "SP laboratorije", pesticidi nisu pronađeni, dok su analize Ministarstva zdravlja pokazale prisustvo pesticida "acetamiprida" i u tim proizvodima

  • 8

Kompanija "Svislajon Takovo" saopštila je da je super analiza kontrole zdravstvene ispravnosti dečje kašice "Juvitana", urađena u akreditovanoj "SP laboratoriji" u Srbiji, pokazala da je prisustvo pesticida i do 30 puta manje od rezultata do kojih je došla Sanitarna inspekcija Ministarstva zdravlja.

SWISSLION TAKOVO IZMEŠTA FABRIKU: Sele proizvodnju ako se dokaže da su dečje kašice opasne

Analizirano je sedam proizvoda Juvitane i, kako navode, rezultati su pokazali da je količina pesticida u četiri proizvoda manja od devet do 30 puta od one do koje je došla inspekcija ministarstva.

U tri proizvoda, prema analizama "SP laboratorije", pesticidi nisu pronađeni, dok su analize Ministarstva zdravlja pokazale prisustvo pesticida "acetamiprida" i u tim proizvodima.

- Svi proizvodi su, po najstrožim evropskim standardima, ispravni. Izveštaj je dostavljen Ministarstvu zdravlja - navodi se u saopštenju.

Uzorkovani su i proizvodi "Juvitane" na tržištu Makedonije i objavljena je super analiza akreditovane makedonske laboratorije i dokazano je, navodi se, da su proizvodi "Juvitane" ispravni.

OTROVNE KAŠICE ZA BEBE I DALJE U PRODAJI: Umesto da ih povuku, stavili ih na sniženje! (FOTO)

Kompanija očekuju i izveštaje akreditovanih laboratorija i drugih zemalja u koje se izvoze "Juvitanini" proizvodi.

U kompaniji podsećaju da je u procesnu opremu "Juvitane" u poslednje dve godine uloženo pet miliona evra, a da je u Svislajonu dnevno na kontroli kvaliteta i razvoja proizvodnog programa angažovano više od 250 visoko profesionalnih tehnologa.

- Svaki fabrički pogon obavlja kontrolu kvaliteta proizvoda u sopstvenim hemijskim i mikrobiološkim laboratorijama uz doslednu primenu HCP i FSC standarda kvaliteta - navodi se u saopštenju.

Navode i da se proizvodi "Svislajon Takovo" prodaju na svim kontinentima i da ni na jednom tržištu nisu imali problem s ocenom kvaliteta osim u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lili

    16. novembar 2016 | 16:27

    Znala sam da je to kampanja protiv naseg,ovo je udar i na privredu,poljoprivredu,stocarstvo...na sve,te kasice se prave od SRPSKIH proizvoda.Ja kad otvorim tu kasicu ona mirisi na SRBIJU,a ostale na koncentrat i jos skuplje.Ja neverujem u ovo,svaka serija se kontrolise,to je logicno i normalno,sampon kontrolisu,a ne hranu za bebe.Toliko!Pozdrav!

  • mrdr

    16. novembar 2016 | 18:29

    Konkurencija je velika i nemilosrdna.Ja lično ne verujem u mogućnost da firma kakva je SL dozvoli sebi ovakav blam,mislim da im se pakuje afera. Podrška za SL od mene,ne dajte se,ja sam troje dece odgajio (15,9,7 godina sada imaju) na vašoj bebi hrani i sokićima i evo....ništa im ne fali...

  • Milica

    17. novembar 2016 | 07:52

    Ko zna sta se krije iza ovoga. PODRSKA ZA SL. Ko zna cime nas truju od hrane, pa do kucne hemije. Koristim iskljucivo DOMACE proizvode (deterdzent, sampon, omeksivac itd) i dalje cu kupovati SL proizvode.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA