≫ 

OSLOBOĐEN GLAVNI PUTINOV NEPRIJATELJ: Ruski predsednik strepi da je ovo njegov protivnik na sledećim izborima! (VIDEO)

- Formalno treba poništiti ceo slučaj, pa ga opet vratiti na razmatranje. Ometaju moje političko delovanje - rekao je Navalni

  • 6

Ruski Vrhovni sud je poništio presudu suda niže instance koji je vođi opozicije i velikom kritičaru Kremlja Alekseju Navalnom odredio kaznu od pet godina uslovne, javlja Rojters.

PUTINOVI TIGROVI TERORIŠU RUSIJU: Ljudi ne smeju da izađu napolje jer zveri vrebaju, a to nije ono najgore (VIDEO)

Sud je ovom odlukom probudio nade ruske opozicije da bi Navalni mogao da se kandiduje na sledećim predsedničkim izborima.

Navalni i jedan njegov saradnik bili su proglašeni krivima za proneveru novca u jednoj šumarskoj firmi u regiji Kirov 2013. godine. Evropski sud za ljudska prava presudio je u februaru da je u ovom slučaju prekršeno pravo na pravedno suđenje, što je Vrhovni sud uzeo u obzir i poništio presudu. Ipak, slučaj je vratio nižem sudu na ponovno razmatranje

Navalni je ranije rekao da je prvobitna odluka suda politički motivisana i da joj je cilj bio da spreči sudelovanje na izborima, a nakon odluke Vrhovnog suda ponovio je isto.

ZA PUTINA KRVAVI MEDVEDIĆI: Protesti u Berlinu zbog dolaska ruskog predsednika (FOTO) (VIDEO)

- Formalno treba poništiti ceo slučaj pa ga opet vratiti na razmatranje. Ometaju moje političko delovanje - rekao je Navalni.

Rusiju očekuju izbori 2018. godine na kojima će Vladimir Putin vrlo verovatno pokušati da osvoji četvrti mandat. Advokat Olga Mikhailova potvrdila je da će na izborima moći da se kandiduje i Navalni, ali on ima znatno manju podršku od Putina. Inače, ruski zakon strogo zabranjuje bilo kome ko je osuđen za teže zločine da se kandiduje za predsednika.

(Telegraf.rs / Izvor: Telegram.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gdin

    17. novembar 2016 | 15:42

    Džaba ti je prijatelju Putin će opet da vas odere na izborima, a zašto zato što je čovek koji je Zemlju podigao iz pepela, a vi opozicionari ste samo tajkuni finansirani sa zapada.

  • Damon Salvatore

    17. novembar 2016 | 13:48

    Ja volim Ruse i nisam zaljubljen u Putina kao mnogi, upravo jer je korumpiran, zato napred Navalni ocisti Rusiju od korupcije! Zivela postena Rusija.

  • Sloboda za Ukrajinu

    17. novembar 2016 | 17:24

    Putin ce opet imati 101% glasova i nadmasice brata Kima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA