ZOVU GA ĐAVO JER JE IMAO SEKS SA 104 ŽENE, a nije im rekao najstrašniju stvar! (VIDEO)

Optužen je zbog "opasne kulturološke prakse", jer je seksualno iskorišćavao ožalošćene udovice

  • 6
Foto: Profimedia, AFP

Foto: Profimedia, AFP

 

HIV pozitivan Erik Aniva iz Malavije, koji je uhapšen u julu nakon što je priznao da je imao nezaštićene ritualne seksualne odnose sa devojčicama mlađim od 12 godina da bi ih "pročistio",  čeka presudu ove nedelje.

 

OTAC MI JE UBRIZGAO ŠPRIC KRVI ZARAŽENE HIV-om: Imam sidu, a sad sam saznao i zašto je to uradio (VIDEO)

 

Predsednik Malavije Piter Mutarika je nakon hapšenja pozvao žrtve da svedoče protiv Anive ali se niko nije pojavio na suđenju. Zbog toga je Aniva optužen zbog "opasne kulturološke prakse", jer je seksualno iskorišćavao ožalošćene udovice.

 

Aniva je na sudu rekao da su ga zvale porodice maloletnih devojčica da bi učestvovao u "ritualu čišćenja" pri ulasku u pubertet. Povodom optužbe za upražnjavanje "opasne kulturološke prakse" na sudu su se pojavile dve žene da bi svedočile protiv optuženog. Jedna je rekla da su imali odnose pre nego što je praksa zabranjena, a druga da je uspela da pobegne pre seksualnog čina.

 

- Pročišćavanje udovica je veoma cenjena praksa kod nas, verujemo da udovci i udovice nisu seksualno čisti i da im to donosi lošu sreću, da može da donese iznenadnu bolest ili smrt. Zato smo obavezni da upražnjavamo ovaj ritual kao nasleđe od predaka - rekao je socijalni radnik iz Nsanja, dela Malavije u kojoj je Aniva živeo.

 

Do pre nekoliko godina "pročišćavanje udovica" je bila uobičajena praksa, ožalošćene su spavale sa muškarcem tri ili četiri noći nakon smrti muža. Obično je muškarac bio brat preminulog, ali ponekada je obred obavljan i sa nekim van porodice, kao što je Aniva koga su plaćali da obavlja obred. Ukoliko je ožalošćeni muškarac, unajmljivali su žene da spavaju sa njim.

 

Zbog epidemije HIV-a ovaj običaj je modifikovan, pa sada drugi bračni par ima ritualni seksualni odnos kada nekome premine žena ili muž. Ritual podrazumeva prekid odnosa pre ejakulacije da bi zaustavili zlu sreću koju donosi preminuli.

 

Ono što je zastrašujuće u vezi Anivinog slučaja je činjenica da je čovek zaražen HIV-om imao nezaštićene seskualne odnose sa 104 žene.

 

- HIV je ubica, kako je neko sa statusom poput njegovog mogao da učini ovako nešto? Mislim da je ovaj čovek đavo. Pohlepan je i sebičan, kada bih mogao da mu presudim osudio bih ga za ubistvo i doživotno bih ga zatvorio - rekao je pastor Paul Mzimu.

 

 

STUDENTKINJA IZ BOSNE U ZEMLJI KOJOM HARA SMRT I BOLEST: Ovako hiljadama mališana vraća osmeh na lice (FOTO)

 

Mlada majka, Memori Lakson, je takođe besna.

 

- On je HIV pozitivan, a ćutao je o tome. Prenosio je smrtonosnu bolest nevinim ženama. Treba da istrune u zatvoru - rekla je Laksonova.

 

Mnogi građani Malavije su tužni jer i pored 15-godišnje borbe sa HIVOM, programima i kampanjama, nisu daleko odmakli.

 

- Najveći problem je tradicija, ono što je Aniva učinio je zločin i ne sme da prođe nekažnejno. Ali treba da uhapse i druge članove zajednice koji su učestvovali u obredu - rekla je Mesi Salira, socijalna radnica.

 

- Zašto optužiti samo Anivu, šta je sa roditeljima koji su učestvovali u obredu - pitao je Viktor Mango, direktor Centra za ljudska prava, edukaciju i pomoć u Malaviji.

 

Ukoliko ga osude, Aniva će dobiti najverovatnije petogodišnju zatvorsku kaznu.

 

- Jedino dobro što može da ispadne iz ovoga je da mlade žene mogu da saznaju više o svojim pravima - dodala je Salira, ali ton njenog glasa je daleko od sigurnog.

 

(Telegraf.rs / Izvor: BBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    17. novembar 2016 | 16:29

    Da bi im isterao zlo, uterao im dobro.

  • victoria

    17. novembar 2016 | 15:45

    Ovaj obicaj je grozan i da taj nije HIV pozitivan. Kakvo prociscavanje! I jos devojcice podvoditi! Pretpostavljam da su svi oni clanovi nekih hriscanskih crkava a takve obicaje upraznjavaju. Strasno!

  • Dragan

    17. novembar 2016 | 14:25

    Kako nasi ne prepisu ove ,napredne kulturne,obicaje,i uvedu podzakonskim aktima i nama.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA