Vršac hoće spomenik Karađorđu, akciju pokrenula škola

Ideja je da spomenik bude izliven u bronzi u visini od 2,5 metara, i postavljen na postament u visini od 80 cm, na zelenoj površini između Saborne crkve i Zmaj Jovine ulice

  • 3

Mala škola "Branko Radunković - Volja čini čuda" povodom jubileja 200 godina od Karađorđevog boravka u Vršcu i njegove smrti, pokrenula je inicijativu za podizanje prvog interaktivnog spomenika Voždu Karađorđu u porti Sabornog hrama.

MISTERIJA GROBA KARAĐORĐEVOG UBICE: Ime dželata izbrisano, jeziv krik NIKOLE NOVAKOVIĆA godinama lebdi poljima (FOTO)

Ideja je da spomenik bude izliven u bronzi u visini od 2,5 metara, i postavljen na postament u visini od 80 cm, na zelenoj površini između Saborne crkve i Zmaj Jovine ulice.

– Inicijativu je o podržao veliki broj pojedinaca, udruženja i institucija, jer je reč o projektu od opšteg značaja – kažu kažu u školi "Volja čini čuda", prenosi "evrsac.rs".

NOĆ KADA KUM DOLAZI: Evo kako je ubijen vožd Karađorđe!

Spomenik Voždu Karađorđu bio bi u skladu sa tehnologijama 21. veka, što znači da će posetioci moći da putem tableta i mobilnih telefona aktiviraju brojne multimedijalne sadržaje o Karađorđu i njegovom boravku u Vršcu.

Za izradu spomenika odabran je poznati srpski vajar Đorđe Lazić iz Sremskih Karlovaca, a svečano otvaranje spomenika planirano je za Ivanjdan 7. jula naredne godine, kažu kažu u školi "Volja čini čuda".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • £

    17. novembar 2016 | 19:35

    Лепо од Вршца...и Београду фали доста споменика али то говори коли разне власти што долазе и одлазе желе да заборавимо на наше храбре претке

  • Subotičanin

    17. novembar 2016 | 19:25

    Karađorđe ipak jeste otac nacije, on je nama kao što je Dzordz Vašington amerikancima a znamo koliko ga oni vole i cene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA