VICTORIA GRUPA ODGOVORILA SWISSLIONU: Mi nismo radili superanalizu

- Da bi se nešto zvalo superanaliza neophodno je da i uzorak za analizu i uzorak za superanalizu uzorkuju službena lica u isto vreme, da uzorci budu identični i propisno obeleženi, u našu laboratoriju" je sam proizvođač dostavio uzorke sedam proizvoda - ističu u Victora group

  • 3

"SP Laboratorija" nije radila superanalizu, već ispitivanje proizvoda koje je u sklopu svoje interne kontrole poslao sam proizvođač "Swisslion Takovo, saopštila je u četvrtak kompanija Victoria group.

OPREZ, PESTICIDI U JOŠ TRI KAŠICE: Ne valja hrana sa jabukom, breskvom i mrkvom!

- Da bi se nešto zvalo superanaliza“ neophodno je da i uzorak za analizu i uzorak za superanalizu uzorkuju službena lica u isto vreme, da uzorci budu identični i propisno obeleženi. U "SP Laboratoriju" je sam proizvođač dostavio uzorke sedam proizvoda "Juvitana“ - navidi  Victoria gropu povom saopštenja za javnost kompanije "Swisslion Takovo“, koje je distribuirano medijima, u kome se navodi da je „SP Laboratorija” sprovela superanalizu i da je utvrdila da su ispitivani proizvodi „Juvitana” po  najstrožim evropskim standardima ispravni.

U nastavku saopštenja Victoria group poziva "Swisslion Takovo“ da objave izveštaje "SP Laboratorije" u celini u kojima je navedeno da li predmetni uzorci odgovaraju ili ne odgovaraju zahtevima u pogledu dozvoljenih nivoa rezidua pesticida u skladu sa Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda.

SWISSLION TAKOVO IZMEŠTA FABRIKU: Sele proizvodnju ako se dokaže da su dečje kašice opasne

Foto: Promo Foto: Promo

- Po zahtevu nadležnih državnih institucija možemo staviti na uvid izveštaje o ispitivanju kašica „Juvitana“, koje je realizovala SP Laboratorija - kaže se u saopštenju ove kompanije. 

Oštar odgovor iz Ministarstva zdravlja "Swisslionu": Dečje kašice NISU ISPRAVNE!

Napominju da je po Pravilniku o zdravstvenoj ispravnosti dijetetskih proizvoda maksimalno dozvoljen nivo rezidua pesticida u hrani za odojčad i malu decu 0,01 miligrama po kilogramu, a za neke određene rezidue i niže.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nostradamus

    17. novembar 2016 | 18:06

    A Viktorija grupa... pa to je onaj tajkun vlasnik tv hepi... Sad je sve jasno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA