≫ 

U ratnom hostelu u Sarajevu dočekuju vas sa pancirom i šlemom na glavi! (FOTO)

Na zidovima "Ratnog hostela" su novinski članci iz ratnog perioda u kojima su opisani ratni dani u Sarajevu od 1992. do 1995. godine

  • 13
U Bosni i Hercegovini cveta neobična grana turizma koja turistima nudi jedinstveno iskustvo boravka u ratnoj zoni i istoimenom hostelu smeštenom u Sarajevu. Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

U Bosni i Hercegovini cveta neobična grana turizma koja turistima nudi jedinstveno iskustvo boravka u ratnoj zoni i istoimenom hostelu smeštenom u Sarajevu.

POTERA U SARAJEVU, A KAO DA JE U HOLIVUDU: Ukrao je torbu i počeo da beži, a onda su ga policajci i građani savladali!

Za razliku od onih koji su preživljavali rat u tom gradu devedesetih godina 20. veka, posetioci "Ratnog hostela" imaju taj "luksuz" da nisu u stvarnoj opasnosti i mogu da odu kad god hoće.

Foto: Tanjug/AP/Amel Emric Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

One koje se odluče da dođu u hotel, vlasnik dočekuje u panciru i sa šlemom. Gosti spavaju u sobama koje imaju samo jednu sijalicu koju pokreće akumulator. Cirade umesto stakla na prozorima su iste kao one koje su Sarajlijama deljene za vreme rata kako bi zamenili polomljene prozore.

Foto: Tanjug/AP/Amel Emric Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

Tokom noći gosti hostela koriste sveće za kretanje po sobi ili za čitanje. Na zidovima soba su novinski članci iz ratnog perioda u kojima su opisani ratni dani u Sarajevu od 1992. do 1995. godine.

Foto: Tanjug/AP/Amel Emric Foto: Tanjug/AP/Amel Emric

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Muhamed - Zenica

    17. novembar 2016 | 19:06

    Vlasnik hostela zgrta lovu na nesreci drugih...Blago receno, neukusno. U danasnja vremena, svako se snalazi kako zna i umije i bas ga briga za savijest ! Obzirom koliko su razni Izetbegovici pokrali drzavu, ovom covjeku ne treba puno ni zamjeriti.

  • Kenđo Vanđo

    17. novembar 2016 | 18:24

    Ideja im je malo jača od kisele vode , čista budalaština, ljudi koji su to prošli pokušavaju da zaborave jad i čemer tog vremena , a nekom "loli" svanula Ideja, nebi l' isp'o kreativan i napis'o doktorat na ovu temu.... trudim se da nepišem komentsre, ali ovo nemogu da prećutim .... šta će biti sledeće, radna akcija kopanje rovova ili restoran sa specijalitetima od leće i riže .... ima l' vode u tom hostelu frajer ?!

  • Pera Kojot # 1

    17. novembar 2016 | 19:58

    Koja budala moze da ode tamo i seta sa svecom do wc-a da shora! Kakva budalastina, mora da je puna polupanih engleza i onih drugih pajvana!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA